Hírek / Sport

F1: Meglepő helyen térhet vissza Abiteboul

Január 17. 16:00 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Nem várt helyen bukkanhat fel újból a Formula 1 világán belül Cyril Abiteboul. A Renault-ból kiábrándult egykori csapatfőnök a franciák régi nagy riválisánál köthet ki a hírek szerint.

Rendkívül eseménydús hetek közepén állunk, ami az F1 világát illeti. A Ferrari hétfőn bejelentette, mikor mutatják be a 2022-es versenygépüket, az Alpine menesztette ügyvezető igazgatóját, Marcin Budkowskit, akárcsak az Aston Martin csapatfőnökét, Otmar Szafnauert, de Strollék – a Ferrarihoz hasonlóan – elárulták az új autó bemutatási dátumát is, mindeközben pedig kinevezték Mike Kracket a csapat élére.

Mindeközben az a hír kapott szárnyra a nemzetközi sajtóban, hogy a Renault-tól az Alpine-ná alakulás közben menesztett addigi csapatfőnök, Cyril Abiteboul nem várt helyen térhet vissza a száguldó cirkusz vérkeringésébe.

A Daniel Ricciardo által tavaly tetoválást is szerző Abiteboul ugyanis a One Stop Strategy információi szerint a Red Bull Powertrains első embere lesz, így a Christian Hornerrel és az egész Red Bull csapattal egykoron nagyon rossz viszonyt ápoló Renault egykori főnöke most az energiaitalosoknál találhat új munkát, szóval úgy fest, elásták a csatabárdot.

Mint ismeretes, a Honda a tavalyi szezon végeztével újfent kiszállt a Formula 1-ből, a Red Bull pedig azt a döntést hozta, hogy átveszik a japánok projektjét, és saját maguk – Red Bull Powertrains néven – viszik azt tovább. A Hondára egyébként épp a Renault erőforrások megbízhatatlansága és gyenge teljesítménye miatt váltottak Hornerék, amit heves szócsata előzött meg a két csapat részéről, a Renault és a Red Bull közti rossz viszonyt pedig csak rontotta, hogy Abiteboulék elhappolták Daniel Ricciardót az energiaitalosoktól.


Fotó: DPPI
Forrás: Formula.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner