Hírek / Sport

F1: Melbourne állítja, ők rendezik az idénynyitót 2021-ben

Október 21. 08:15 Sport | Szerző: Dudás Róbert


A Formula 1-es Ausztrál Nagydíj promótere cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint nem ők adnak majd otthont a száguldó cirkusz idénynyitó futamának 2021-ben.

A nemzetközi sajtóban a napokban kezdett el terjedni egy 2021-es versenynaptár-tervezet, mely szerint a szezon első versenyét nem Ausztráliában, hanem Bahreinben bonyolítják majd le. A dokumentum szerint a melbourne-i futamot az év második felében, késő ősszel tartanák.

Bár a nyilvánosságra került tervezetet eddig is érdemes volt fenntartásokkal kezelni, most két verseny promótere is megszólalt az ügyben, és cáfolták annak valódiságát.

Az Ausztrál Nagydíj főszervezője, Andrew Westacott a Nine Networknek nyilatkozva leszögezte, jövőre biztosan Melbourne ad otthont a Formula 1-es szezon első versenyének.

„Melbourne rendezi meg ismét az F1-es idénynyitót a tradicionális márciusi időpontban, ami egy jelentős része lesz a kiemelt sportrendezvények és események újjáéledésének Victoria-államban” – mondta a szakember.

Mindeközben a Holland Nagydíj szervezői cáfolták, hogy van már előzetes versenynaptár a jövő évi világbajnokságra – állításuk szerint azt várhatóan novemberben teszik csak közzé.

„A Formula One Management valamikor novemberben publikálja majd a Formula 1-es naptárat” – mondta a Holland Nagydíj szóvivője. „Bármilyen versenynaptár is kering jelenleg, arról mi nem tudunk.”

 

Forrás: Nine Network, f1vilag.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek