Hírek / Sport

F1: Mercedes: Maradunk a Formula 1-ben, és hosszabbítani akarunk Hamiltonnal!

2020. február 7. 10:04 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Mercedes Formula 1-es csapatát irányító Toto Wolff leszögezte, 2021-ben is marad a száguldó cirkuszban a német gyártó, és nagyon bízik abban, hogy végül meg tudnak állapodni Lewis Hamiltonnal a folytatásról.

 

Az ezüstnyilak F1-es jövője kapcsán nemrégiben vészjósló hírek láttak napvilágot: a sajtóban elterjedt, hogy február 12-én az anyacég Daimler egy igazgatósági ülésen dönt majd arról, a Mercedes folytathatja-e a királykategóriás szereplést 2021-ben.

A vállalat vezérigazgatója, Ola Källenius ezt nem sokkal később igyekezett cáfolni, a minap pedig a Formula 1-es csapatot irányító Toto Wolff nyugtatott meg mindenkit: maradnak a száguldó cirkuszban!

A szakember azt mindenesetre világossá tette, egy olyan Concorde-egyezményt szeretnének aláírni a 2021 utáni időszakra, mely mindenki számára előnyös.

„A Mercedes biztosan versenyezni fog itt 2021-ben. Maradni akarunk. Abszolút van értelme számunkra a Formula 1-nek” – szögezte le a szakember a német Auto Motor und Sport című szaklapnak adott interjújában.

„Az általános feltételek megfelelőek kell, hogy legyenek. A Forma-1-nek így kell működnie. Egy olyan Concorde-egyezményt szeretnénk, amivel elégedettek tudunk lenni. Ez nem azt jelenti, hogy mindig a legtöbbet akarjuk kihozni a Mercedes számára. Egy jól kiegyensúlyozott megállapodásra van szükség számunkra, és a kisebb csapatok számára is.”

„A cél az kell, hogy legyen, hogy az összes csapat profitálni tudjon.”

A Mercedesnél Toto Wolff és Lewis Hamilton szerződése is lejár az idény végén, a csapatfőnök pedig a német lapnak azt mondta, nem kérdés, hogy szeretné folytatni.

„Én élvezem a szerepköröm. Ez egy megtisztelő feladat. Ki más mondhatja még el magáról, hogy közös vállalkozása van a Mercedesszel? A vállalat elég hosszú pórázra engedett engem, és a csapatot úgy irányíthatom, ahogy jónak látom, és ahogy a legjobb az istálló számára. Folyamatosan fejlődünk csapatként, az elmúlt hét évben csaknem megháromszorozódtunk. Egy valódi vállalattá váltunk, a munka pedig egy tényleges irányítási feladattá vált.”

Fotó: Pirelli

 

Ami Hamilton jövőjét illet, a felek egyelőre még nem ültek tárgyalóasztalhoz, habár a sajtóban nemrég arról szóltak a hírek, a Mercedes már ajánlatot is tett a hatszoros világbajnoknak, amit azonban a brit pilóta visszautasított.

Wolff most elárulta, karácsony óta nem is találkozott versenyzőjével.

„Utoljára a karácsonyi bulin találkoztunk. Kicsit beszélgettünk a jövőről. Azóta csak WhatsAppon beszéltünk. Amikor az ember 10 hónapig a lovon ül, muszáj egy kicsit távol maradnia. Ezért döntöttünk úgy, hogy decemberben és januárban békén hagyjuk egymást. Amikor februárban újra munkához látunk, leülünk és átbeszéljük.”

„Egy versenyzőnek, aki olyan szinten van, mint Lewis, mindig vannak opciói. És ugyanez igaz ránk is. Amíg gyors autót építünk, mindig olyan helyzetben leszünk, hogy megválaszthatjuk a versenyzőinket.”

Wolff hozzátette, az, hogy nagyszerű a kapcsolata Hamiltonnal, nem fogja megkönnyíteni az egyeztetéseket.

„Hiszen különböző érdekeink vannak ebben a különleges esetben. Elég csak a financiális oldalt említeni” – magyarázta a szakember, majd hozzátette, bízik abban, hogy végül meg tudnak állapodni. „Nem számít, mennyire volt nehéz, végül mindig kezet ráztunk. Lewis a leggyorsabb autót akarja, mi pedig a legjobb versenyzőt.”

 

Forrás: f1vilag.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek