Hírek / Sport

F1: Sajtó: Mugellóban lehet a Ferrari 1000. versenye!

2020. június 9. 10:05 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Nem kizárt, hogy hazai környezetben, Olaszországban ünnepelheti 1000. Formula 1-es világbajnoki versenyét a Ferrari csapata, a monzai versenyhétvége után ugyanis Mugellóba látogathat a száguldó cirkusz mezőnye.

 

Eddig 8 zárt kapus, európai verseny időpontja ismert: a Formula 1-es világbajnokság július első hétvégéjén, Ausztriában rajtol, ahol két futamot is megrendeznek.

Ezután Magyarországra, Angliába, Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat a majd, majd Ázsia, Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt.

Az F1 vezetősége azt szeretné, ha 15-18 futamból állna az idei naptár, ám számítanak arra, hogy a tervezett távoli versenyek közül nem mindegyiket tudják majd lebonyolítani. Ebben az esetben pedig európai futamokkal töltenék fel a naptárat, lehetséges versenyrendezőként pedig felmerült Mugello és Hockenheim neve is.

Sajtóhírek szerint a Formula 1 vezetősége kapcsolatba lépett a Ferrarival, hogy megvitassa a mugellói pálya használatát egy héttel az Olasz Nagydíj után!

A Ferrari idén teljesíti majd 1000. F1-es versenyét, ám hivatalosan még nem tudni, hogy melyik versenyhelyszínen.

Az biztos, hogy a 999. futamot Monzában rendezik, ha pedig valóban ellátogat Mugellóba is a mezőny, az 1000. versenyt hazai környezetben futhatja a Scuderia.

Az 5,2 km hosszú pálya még soha nem rendezett világbajnoki futamot, ám már korábban jelezte, szívesen tartanának versenyt idén.

A versenyrendezéshez szükséges licenccel egyébként rendelkezik a pálya.

Az Olasz Nagydíj után két héttel egyébként Szingapúrba látogatna a mezőny, ám a hírek szerint ez a verseny komoly veszélybe került, a szervezők ugyanis jelezték, csak abban az esetben tudják megrendezni a futamot, ha tarthatják a szeptember 20-i dátumot, a versenyen pedig nézőket is fogadhatnak, ami a koronavírus-járvány miatt majdhogynem lehetetlennek tűnik.

 

Forrás: RaceFans, f1vilag.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek