Hírek / Sport

F1: Nem nyilatkozott Binotto a taktikájukat kritizáló olasz csatornának

2022. augusztus 31. 07:00 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Egy korábbi interjújuk során kritikusan beszélt a Ferrari taktikai döntéseiről, azóta nem nyilatkozik a csatornának a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto.

Egy elmaradt interjú kavart kisebb hullámokat Olaszországban a Belga Nagydíj után. A Ferrari csapatfőnöke ezúttal nem állt az olasz Sky televízió mikrofonja elé a leintést követően. Mattia Binotto rendszeresen szokta értékelni a csatornának a versenyeket azok leintése után ám az újabb vereséget hozó és taktikai kérdéseket felvető spái után nem tette meg.

Egy olasz portál máris tudni véli ennek okát. Az F1 in Generale szerint nem elfelejtett, nem is akart nyilatkozni a kérdéses csatornának, mégpedig a Magyar Nagydíj után történtek miatt. A Hungaroringen Charles Leclerc egy sokak által megkérdőjelezett stratégiai döntés, a kemény gumik használata miatt vesztette el a vezető pozícióját és a dobogós esélyeit, melynek kapcsán Binottónak állítólag nem tetszett az a hangnem, amelyben a Sky kommentátora, Carlo Vanzini kifejezte a döntésükkel kapcsolatos egyet nem értését. Felvetései kapcsán Binotto megvédte csapatát.

Az említett portál kiemelte, Binotto és Vanzini már máskor is került konfliktusba véleménykülönbségek miatt. 2020-ban például többek között az sem tetszett a csapatfőnöknek, amikor a kommentátor az „Adjatok már egy autót ennek a srácnak!” felkiáltással jelezte, Leclerc szerinte többet érdemelne a gyengécske Ferrarinál.

Hogy valóban efféle konfliktus áll-e Binotto interjújának elmaradása mögött, azt nem tudhatjuk. A futam utáni interjúkat egyébként nem Vanzini készíti a paddockban az olasz tévénél. Mindenesetre nem ez lenne az első eset, amikor egy csapatfőnök sértődötten megtagadja a nyilatkozás lehetőségét. Günther Steiner, a Haas főnöke például Baku után hirdetett bojkottot a német Sky televízióval szemben, szintén egy kellemetlen, támadó jellegűnek érzett kérdezz-felelek után.


Fotó: XPB
Forrás: F1 in Generale, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek