Hírek / Sport

Címkék

#sport #formula1

F1: Nem sárgul be, de változtat festésén a Ferrari

Szeptember 8. 07:15 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Különleges fényezéssel készül a Ferrari hazai hétvégéjére: a korábbi találgatásokkal ellentétben nem festik sárgára autójukat, a sárga szín viszont sokkal hangsúlyosabb lesz a versenygépeken az Olasz Nagydíj ideje alatt.
 
Miután a Ferrari bemutatta Charles Leclerc és Carlos Sainz hétvégi, sárga szerelését, beindultak a találgatások arról, hogy a csapat speciális fényezéssel vág majd neki az Olasz Nagydíjnak, melyen több évfordulót is ünnepelnek: a márka 75 éves, a legendás monzai versenypálya pedig 100 éves most 2022-ben.
 
A csapat végül valóban bemutatott egy különleges fényezést, az ezt leleplező videón azonban nem egy teljesen sárga autó szerepelt, hanem egy, a szokásoknak megfelelően vörös versenygép a megszokottnál több sárgával.
 
Közleményükben kiemelték, a sárga versenyfelszereléssel, a versenyzők sárga fényezésű sisakjaival valóban a 75. évforduló előtt tisztelegnek majd, a színt pedig azért választották, mert az már az alapításkor hangsúlyos volt. Hozzáteszik, a különleges festés egy különleges hétvégén debütál, utalva ezzel Monza évfordulójára.
 
Kiemelik, noha a vörös szín nőtt hozzá a Ferrarihoz (ez abban gyökerezik, hogy a versenyzés hőskorában az olasz gyártókra ezt „osztották” így kénytelenek voltak ezt választani), hiszen már a korai emblémákban is hangsúlyos volt, mégpedig magának az alapítónak, Enzo Ferrarinak köszönhetően, aki szülővárosa, Modena címere előtt tisztelgett a sárgával.
 
A sárgás árnyalatok az Olasz Nagydíj ideje alatt (a különleges fényezést csak ezen az eseményen használják) a vendéglátóegységekben, a motorhome-ban, valamint a garázs falain és az istálló közösségi médiás felületein is megjelennek, hogy „meséljenek” a cég történetéről.
 
Forrás és kép: M4Sport

Címkék

#sport #formula1


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner