Hírek / Sport

F1: Nevet a világsajtó az elhalasztott Formula 1-es belga futamon

2021. augusztus 31. 06:45 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A nemzetközi sajtó nagy része komédiának titulálta a vasárnapi Formula 1-es Belga Nagydíjat, melyet a heves esőzés és a szél miatt elrendelt kétszeri újraindítás, valamint a biztonsági autó mögött megtett négy kör után Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyert meg. A Spa-Francorchamps-ban három és félórát várakozó nézők azonban valódi futamot nem láthattak.
 
 
Nagy-Britannia:
 
Daily Mail:
„Max Verstappen egy Formula 1-es nagydíj komédiáját nyerte meg Belgiumban – kétkörös felvonulást a biztonsági autó mögött. Az eső áztatta Spa-Francorchamps-ban jelen lévő közönség három és félórát várt a végeredményre, miközben a világ legjobban fizetett autóversenyzői a boxban ücsörögtek és azt várták, hogy jobbra fordul az idő”.
 
The Guardian:
„A Belga Nagydíj hivatalos versenyként kerül be a Formula 1 történelemkönyvébe, a díjakat pedig kiosztották, de kevés méltóság volt abban, ahogyan a mezőny szerepelt Spa-Francorchamps-ban ezen az esős vasárnap délutánon”.
 
 
Olaszország:
 
Gazzetta dello Sport:
„Spái komédia: így lehet megalázni a Formula 1-et. Az extrém körülmények között volt lehetőség úgy dönteni, hogy nem versenyeznek, ami a pilóták védelme szempontjából a logikus elhatározás volt”.
 
La Repubblica:
„A képzeletbeli nagydíjat - a Formula 1 legutóbbi komédiáját – nem futották le Spában, de világbajnoki pontokat így is osztottak”.
 
Corriere della Sera:
„A szellemnagydíj komédiája – Spában a pénz és a vihar diadalmaskodott”.
 
 
 Franciaország:
 
L'Équipe:
„Egyesek kártyajátékkal, mások szundikálással, Cunoda Juki pedig étkezéssel töltötte az időt – mindenki úgy, ahogyan tudta, miközben kint változatlanul esett az eső. Michael Masi versenyigazgató végül 18.17 órára rendelte el az újraindítást, de ez is csak időpocsékolás volt”.
 
 
Spanyolország:
 
El Mundo:
„Ez egy szánalmas pantomim volt, amely a sportág történetének egyik legnagyobb szégyene. Nem lehet végeredményt hirdetni egy olyan versenyen, amelyet meg sem rendeztek. Ez sérti a Formula 1- történetét, a versenyzést és általánosságban a sport szellemét”.
 
Marca:
„Ez volt a nyerészkedők versenye, amely megmutatta, miről is szól jelenleg a Formula 1. A Belga Nagydíj egyesek számára ésszerű döntés következtében zajlott úgy, ahogyan, mások számára viszont ez csalódás. Mert ez a sportág még ma is abból él, hogy egykoron az emberek az életüket tették kockára, és gyakran veszítették is el a versenyzésért”.
 
As:
„A Formula 1 hajótörést szenvedett Spában. Azt senki nem kérdőjelezi meg, hogy a versenyzők biztonsága a legfontosabb, a rossz látási viszonyok miatt pedig kevés volt a mozgástér. Az +expressz végeredmény+ viszont egy rossz üzenet, nagyon rossz”.
 
Mundo Deportivo:
„Verstappen megnyerte a meg sem rendezett futamot Spában. Ez egy pantomim-előadás volt, amelyet könnyedén el lehetett volna kerülni a verseny lemondásával, vagy hétfőre halasztásával”.
 
 
Ausztria:
 
Kronen Zeitung:
„Max Verstappen, a Red Bull versenyzője egy nagyon furcsa Belga Nagydíjat nyert meg vasárnap és a győzelemért járó világbajnoki pontok felét zsebelte be ezért! A verseny, amely valójában le sem zajlott, még mindig számos vitát vált ki. A rajtot több mint három órával halasztották, majd a tartós és heves esőzés miatt csupán két kört tett meg a mezőny a biztonsági autó mögött, hogy végeredményt lehessen hirdetni”.
 
 
Svájc:
 
Blick:
„Az idő telt, az eső tovább esett, a Belga Nagydíj pedig már régen botrányos volt, amikor a döntéshozók még mindig a futam biztonsági autó mögötti elindításával próbálkoztak. Minden a televíziós közvetítésből származó bevételekről szólt”.
 
 
Forrás: MTI, hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek