Hírek / Sport

F1: Orosz Nagydíj - "Ez az ember egy élő legenda", nemzetközi sajtóvisszhang

2021. szeptember 27. 12:50 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő Lewis Hamilton 100. futamgyőzelmét taglalja a Formula 1-es Orosz Nagydíj másnapján, a svájci Blick szerint “Ez az ember egy élő legenda!”.


Nagy-Britannia:
Daily Mail:
“Lewis Hamilton stílusosan esőben szerezte meg 100. futamgyőzelmét. Esőisten oly gyakran segítette a 14 év és 108 nap során, amely az első és a 100. sikere között eltelt.”
 The Sun:
“Szívszorító nap Lando Norris számára, Lewis Hamilton megnyerte a mágikus századikat.”
 The Guardian:
“Csak hogy megfelelően megvilágítsuk Hamilton rekordját: a 91 futamgyőzelmet szerzett Michael Schumachert már lehagyta, utánuk Sebastian Vettel következik 53-mal. Hamilton 2007-es első, kanadai sikere óta minden szezonban nyert legalább egy versenyt. Idén a nyolcadik világbajnoki címére tör, s ezzel ebben a tekintetben is lehagyná Schumachert.”

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
“Hamilton, a varázsló az esőben: a 100. győzelem Oroszországban.”
 Corriere dello Sport:
“Hamilton történelmet írt: 100 futamgyőzelem a Formula 1-ben. Ő az első pilóta, aki elérte ezt a mérföldkövet.”

Spanyolország:
Marca:
“Hamilton történelmi márka a Forma-1-ben. Max Verstappen, a trónkövetelő az utolsó helyről rajtolva második lett, de vért kell majd izzadnia, ha meg akarja szerezni a koronát.”
 As:
“A rajtnál előzött, vezette a versenyt, majd egy lefelé tartó spirálba került, s félő volt, hogy nem ér el kiemelkedő eredményt. De Carlos Sainz Jr. soha nem adja fel, nem dobja be a törölközőt. Elkezdett esni, a Ferrari pedig készen állt, így Sainz végül dobogóra állhatott. Csak Lewis Hamilton, Oroszország lordja és a hihetetlen felzárkózást bemutató Max Verstappen végzett előtte.”

Franciaország:
L’Équipe:
“Lewis Hamilton Oroszországban megszerezte 100. F1-es futamgyőzelmét és ismét kontrollálja a világbajnokságot.”

Ausztria:
Kronen Zeitung:
“Lewis Hamilton az esődráma végén megszerezte 100. győzelmét Szocsiban, és a jubileumi sikerrel ismét átvette a vezetést az összetett pontversenyben. Az élen haladó McLarenes pilótával, Lando Norrisszal ellentétben a negyedik helyről rajtoló világbajnok átmeneti esőgumira váltott röviddel a verseny vége előtt, s ezzel biztosította sikerét. Norris csak hetedik lett. A 20., utolsó helyről indult Max Verstappen – köszönhetően az időjárásnak is – másodikként zárt.”

Svájc:
​Blick:
“Ez az ember egy élő legenda! Lewis Hamilton Szocsiban 100. győzelmét aratta – és milyen rendkívüli módon -, s ezzel ismét vezeti a pontversenyt.”


Fotó: XPB
Forrás: MTI, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner