Hírek / Sport

F1: Orosz Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

2019. október 1. 10:38 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A nemzetközi sajtó főként az ötszörös világbajnok és Szocsiban győztes Lewis Hamiltont dicsérte, illetve a Ferrari felsüléséről írt a vasárnapi Forma-1-es Orosz Nagydíj másnapján.

 

Anglia:

The Telegraph: „Hamilton tulajdonképpen nem számított igazán esélyesnek Szocsiban, de a szédelgő Ferrari eltékozolta az első és második helyet, Sebastian Vettel kiesése után Charles Leclerc az élről a harmadik pozícióba csúszott vissza. Miközben a brit megszerezte idei kilencedik futamgyőzelmét, a Ferrarit vezető Mattia Binotto megpróbált úrrá lenni a pilóták között kialakult krízishelyzeten, amely egy szombati egyezség eredménye volt.”

Olaszország:

La Stampa: „Szokás szerint a Mercedes uralta az Orosz Nagydíjat, pedig a verseny első felében a Ferrari verhetetlennek tűnt. Vettel a hibridrendszer hibája miatt kényszerült kiállni a 28. körben, ráadásul mivel az út szélén állt meg, egy virtuális biztonsági autós szakasz következett, ami a Mercedes diadalát hozta.”

Svájc:

Blick: „A maranellói ravasz rókák túlgondolták a taktikát, és lábon lőtték magukat. Hamilton már 82 futamgyőzelemnél tart.”

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)Spanyolország:

Marca: „A Ferrari Szingapúrban megtréfálta a mezőnyt, és Szocsiban még rá akart tenni egy lapáttal. Leclerc sima sikere azonban elúszott, mivel az olasz istálló ismét hatástalan stratégiát választott. Mattia Binotto csapatfőnök ennél többet nem is árthatott volna a pilótáinak, különösen Leclerc-nek, aki sokkal jobbat érdemel. A monacói alaposan kioktatta 50 éves felettesét a felelősségvállalásról.”

A Mercedes ünnepel (Fotó: XPB)

 

 

Forrás: MTI, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek