Hírek / Sport

F1: Pérez az Alfa Romeónál folytathatja

2020. július 24. 09:14 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Egyre több forrás számol be arról, hogy Sebastian Vettel a Racing Pointból jövőre Aston Martinná alakuló Formula 1-es csapatnál folytatja a következő szezonban, és Lance Stroll csapattársa lesz.

 

Az így távozni kényszerülő Sergio Pérez a legfrissebb hírek szerint az Alfa Romeóhoz tart, ahol a visszavonuló Kimi Räikkönen helyét foglalhatja el.

 

 

Kimi Räikkönen és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A mexikói elárulta, egy csapat már meg is kereste őt a hírek hallatán. Nem nevesített, ám a Formula 1 hivatalos oldalának munkatársa, Lawrence Barretto forrásaitól úgy értesült, az érdeklődő az Alfa Romeo volt. Márpedig ha így van, az a csapat terveiről árulkodhat. A hinwiliek a Ferrarival kötött partneri megállapodás keretében egyik ülésüket a Scuderia versenyzői számára tartják fenn, vagyis Maranellónak joga van beleszólni a versenyzőkérdésükbe. Jelenleg Antonio Giovinazzi képviseli a Ferrari Akadémiát, ám még ha neki bizonytalan is lesz a sorsa, jó esély van arra, hogy helyét nem Pérez kapja meg, hanem egy másik Ferrari-fiatal, például Mick Schumacher, vagy az F2-ben egyelőre villogó Robert Svarcman.


Barretto szerint a Pérez iránti érdeklődés azt mutatja, hogy az Alfa a 41 éves Kimi Räikkönen helyére keres ember. A 2007-es bajnok szerződése az év végén jár le a csapattal, és a versenyző állítja, egyelőre döntötte el, hogy folytatja-e az F1-es pályafutását, vagy szögre akasztja a bukósisakot. A Hungaroringen azt is egyértelművé tette, sem az istálló idei gyenge formája, sem a szabályok alakulása nem fogja befolyásolni a döntését.

Kimi Räikkönen és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Az Alfa szempontjából Pérez logikus választás lehet. A középmezőny egyik legjobb, legstabilabb versenyzőjéről van szó, aki nemcsak erős mexikói támogatókkal rendelkezik, hanem az előrelépéshez szükséges tapasztalattal is, valamint ismeri a csapatot is, hiszen 2011-ben a Sauberrel mutatkozott be, és két szezont eltöltött náluk.

Hogy Pérez számára mennyire vonzó a mezőny végére visszacsúszó svájci csapat, az már más kérdés. Amennyiben a Racing Point meneszti őt, sok választási lehetősége nem marad az F1-es folytatásra: az Alfa Romeo mellett még a Haasnál találhat ülést magának. Velük a korábbi években már egyeztetett, ám a megállapodáshoz nem kerültek közel.

 

 

Forrás: Formula1, m4sport.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner