Hírek / Sport

F1: Pilóták is emberek

2020. május 20. 14:41 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A 2020-as idény végén Sebastian Vettel ferráris búcsúja kapcsán rengeteg szurkolói bejegyzés olvasható a világhálón.Egyikük az austini versenyhétvégét megelőző váratlan meglepetésről számolt be. „Austinban élek, egy boutique hotel mellett. Tavaly az Amerikai Nagydíjat megelőző héten láttam egy (Ferrari) GTC4 Lussót megállni, és három fickó szállt ki belőle Ferrari-csapatruházatban. Másnap ugyanaz az autó állt meg, és Vettel szállt ki belőle az egyik barátjával. Sosem kértem autogramot korábban senkitől, de tifoso vagyok már a kezdetektől, ez az ember pedig egy legenda. Odamentem hozzá, és odaköszöntem neki, majd kértem egy fotót. Megállt, beszélgettünk pár percig, nagyon őszinte volt, még be is mutatkozott, mintha nem tudnám, hogy ki ő.”

„Megkérdezte, megyek-e a vasárnapi versenyre, és mondtam neki, hogy nem tudtam jegyet szerezni arra az évre, de már nagyon várom, hogy lássam őt, és hogy jó versenye legyen. A héten párszor még láttam őt és a barátját, és mindig integettünk egymásnak, de ennyiben maradtunk. Már így is úgy éreztem, hogy eleget zavartam, mivel tudom, mennyire szeret visszahúzódni.”

A szurkoló már alighanem a váratlan beszélgetés élményével is beérte volna, ám Vettel nem hagyta ennyiben a dolgot, és egy kedves meglepetéssel készült számára. „Pár nappal később mentem haza, és egy szatyor lógott a kilincsemen. Kinyitottam, és benne volt egy aláírt sapka, mellette egy kézzel írt levél egy Ferrari-fejléces lapon, valamint két névre szóló jegy. Egy négyszeres világbajnok találkozik velem futólag, megjegyzi, hogy nincs jegyem, emlékszik a nevemre, elmegy, hogy találjon nekem jegyet, és kézzel ír levelet. Kiváló gesztus volt, amit sosem fogok elfelejteni” – dicsérte ő is a közvetlen németet.
 

 

 

Vettelről alighanem sok hasonló sztori található még. Ő volt az az ellenfél, aki az egy éve elhunyt Niki Laudát is kézzel írt levélben buzdította, épüljön fel, mert hiányzik a paddockból; de az is, aki a tavalyi szingapúri győzelmét követően külön hálát mondott az őt motiváló üzenetekkel biztató szurkolóinak, akiknek történeteit, jó kívánságait rendre el is olvassa.

(Fotó: XPB)

 

Egy bajnokot nem csak a pályán nyújtott teljesítménye és az elért eredményei minősítenek. Miközben a keményvonalas bírálók azon vitáznak, méltó bajnok-e Sebastian Vettel versenyzőként, tettei és gesztusai kétséget sem hagynak afelől, hogy bajnokhoz méltó ember.

Emiatt is óriási veszteség érné az F1-et, ha 2021-ben nem lenne a mezőnyének tagja.

 

Forrás: Formula1.com / Instagram, Twitter

 


next 5

A mi világunk

Hírek