Hírek / Sport

F1: Sajtó: Stroll és Wolff megveszik a Mercedest

2020. január 20. 13:19 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Különös hír kezdett terjedni a német sajtóban: miután a Mercedes még nem írta alá a Concorde-egyezményt 2021-re, Toto Wolff és Lawrence Stroll felvásárolnák a csapatot és Aston Martinná változtatnák.
mini hirdetés
 

A Mercedes 2010-ben vásárolta fel a Brawn GP-t, hogy gyári istállóként ismét a Formula 1-ben szerepelhessen, és 2014, vagyis a turbó hibrid éra kezdete óta mindent megnyert a csapat: a konstruktőri és az egyéni világbajnoki címet is hat alkalommal söpörték be.

Viszont 2021-től új szabályok érkeznek, hogy megváltoztassák az F1 arculatát, bár a motorokra vonatkozó regulák nem változnak. Az Ezüst Nyilak pedig még nem írták alá az új Concorde-egyezményt sem, mely leginkább az F1 kereskedelmi jogait foglalja magában.

Ralf Bach, a német F1-insider.com újságírója szerint ennek az lehet az oka, hogy a Mercedes nem szeretné folytatni F1-es szereplését az idei szezon után. Itt érkezik a képbe a Racing Point kanadai milliárdosa, Lawrence Stroll, aki 260 millió dolláros üzletet kívánna kötni a brit Aston Martin márkával, mely jelenleg a Red Bull főszponzora.

 

Mivel 2021-ig azonban az energiaitalosokhoz kötik a papírok az Aston Martint, ezért a sajtóhírek arról szólnak, hogy Toto Wolff és Lawrence Stroll közösen felvásárolnák a Mercedest abban az esetben, ha az istálló ki szeretne lépni az F1-ből 2020 végén és Aston Martin Racing név alatt folytatnák tovább.

Az F1 korábbi vezetője, Bernie Ecclestone is úgy látja, hogy Wolff szeretne jó előre felkészülni arra az esetre, ha jelenlegi munkaadója kihátrálna a száguldó cirkuszból: „Toto nem szeretné, ha meglepetésként érné őt, hogyha a Mercedes kilépne az F1-ből és csak erőforrásokat gyártana tovább.”

„Az is különös, hogy még nem írták alá az új, 2021-től aktuális Concorde-szerződést. De minek is kellene tovább költenie ezt a temérdek pénzt a Mercedesnek, mikor már mindent megnyertek? Nagyszerű reklámot csináltak maguknak a hibrid motorokkal.”

 

Forrás: f1-insider.com, formula.hu

Kép: DPPI

 

 


next 5

A mi világunk

Hírek