Hírek / Sport

F1: Sajtó: Zöld utat kaptak a sprintversenyek

Április 8. 07:15 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Sajtóértesülések szerint a Formula 1 tíz csapata rábólintott a kísérleti jelleggel betervezett sprintfutamok költségvetésére, így hamarosan jöhet az első megbolondított versenyhétvége.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a Formula 1 vezetősége idén három helyszínen szeretné kipróbálni a szóban forgó formátumot annak érdekében, hogy izgalmasabbá tegye a nagydíjhétvégéket. A kísérletezésre a mezőny tagjai nyitottak voltak, azonban felmerültek olyan aggályok, hogy a megnövekedett éves versenytáv miatt az istállók pénzügyileg veszítenének az új formátumon. Több hétnyi tárgyalást követően a megbízható hírforrásként számon tartott Motorsport ma arról számolt be, hogy a Liberty Media egy olyan ajánlatot tett le az asztalra, amivel minden fél elégedett.

Ennek részleteire egyelőre nem derült fény, ám az biztosnak tűnik, hogy az istállók 500 000 dollár pluszt kapnak a három extra versenyért, és ezzel az összeggel emelkedik a költségvetési plafon is. Emellett egy esetleges baleset esetén további juttatást kaphatnak az érintettek, így a széria biztosította a résztvevőket, hogy anyagilag semmiképp ne járjanak rosszul. Most már csak néhány apróbb részlet kidolgozására van szükség a sprintversenyek hivatalos jóváhagyása előtt.

Idén Silverstone-ban, Monzában és Interlagosban rendezik meg ezeket a furcsa szombati futamokat, amelyek versenytávja 100 kilométer lesz, végeredményük pedig a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjét adják. Az izgalmak érdekében pontokat is kapnak a legeredményesebb versenyzők.


Fotó: DPPI
Forrás: Formula.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek