Hírek / Sport

F1: Sajtóvisszhang: Bahreini Nagydíj

2020. december 1. 07:15 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Így írtak a vasárnapi drámai Formula 1-es futamról a nagyvilágban.

A nemzetközi sajtó az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) idei 11. futamgyőzelme mellett elsősorban a francia Romain Grosjean (Haas) félelmetes balesetéről írt a vasárnapi Formula 1-es Bahreini Nagydíj másnapján.


Nagy-Britannia:

The Guardian:
"A lángokból és a felismerhetetlenségig összeroncsolódott autóból kimászó Romain Grosjean a csodával határos módon élte túl balesetét. Az, hogy a francia versenyző viszonylag sértetlenül megúszta ezt a szörnyűnek tűnő szerencsétlenséget, azt bizonyítja, hogy a sportág nem véletlenül dolgozik fáradhatatlanul a pilóták biztonságán."

Daily Mail:
"Lewis Hamilton könnyedén nyerte meg az akciódús Bahreini Nagydíjat, ezzel az idei 11. futamgyőzelmét aratta. A versenyt azonban már az első körben piros zászlóval félbe kellett szakítani Romain Grosjean súlyos balesete miatt."

The Telegraph:
"Romain Grosjean pokoli balesete arra emlékeztet minket, hogy a halál csupán egy másodperc kérdése."
 

 

Franciaország:


Le Figaro:
"A francia versenyzőnek rémesen indult a futama, miután egy súlyos balesetben kigyulladt a versenyautója. Elképesztő és csodaszámba megy, hogy épen és szinte sértetlenül megúszta a történteket."

L'Équipe:
"Lewis Hamilton ezúttal nem mosolygott a sikere után. Nem is könnyű a pályafutása 95., és az idei 11. futamgyőzelmét megünnepelni azok után, hogy az egyik versenyzőtársa - Romain Grosjean - a csodával határos módon maradt életben a futam elején."
 

Spanyolország:


Marca:
"A HALO a védőangyal."

El Mundo Deportivo:
"A pályán Hamilton nyert, de Bahreinben a nagy győztes Grosjean volt, valamint az egész Formula 1, miután a francia versenyző egy hatalmas balesetet élt túl."


Olaszország:


Corriere dello Sport:
"Bahreini Nagydíj, a sokadik Ferrari-csalódás: Hamilton nyert. Grosjeant a karosszéria, és a biztonság érdekében hozott szabályok mentették meg."

La Repubblica:
"Technolgóia, reflex és szerencse - így élte túl Grosjean."

La Stampa:
"Grosjean csodaszámba menő módon menekült meg."


Ausztria:


Kurier:
"Romain Grosjean vasárnap főnixként állt talpra a lángoló pokol közepén. A 34 éves versenyző könnyű sérülésekkel élt túl egy olyan balesetet, amelyet a Formula 1-ben már évek óta nem láttunk."

 

Svájc:


Blick:
"Az, hogy Romain Grosjean az advent első vasárnapján elszenvedett horrorisztikus balesetét könnyű sérülésekkel túlélte, mindenképpen csodának nevezhető."

Tages-Anzeiger:
"Súlyos baleset és lángok sokkolták a Formula 1-et - Hamilton nyert a sivatagi káoszban."
 


Forrás: m4sport.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner