Hírek / Sport

F1: Százezer nézőt várnak a Török Nagydíjra

2020. szeptember 1. 16:46 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Újabb meglepetéssel álltak elő a törökök: a novemberi nagydíjat nézők előtt tervezik megrendezni, fele kapacitással, filléres jegyárakkal.

Sokak számára meglepetésként került be beugróként a Török Nagydíj a Formula 1-es versenynaptárba november 13-15-én, az isztambuli szervezők pedig egy újabb váratlan húzással álltak elő: a nagydíjat ugyanis megnyitják a nézőközönség előtt. Nem kevesebb, mint 100 ezer jegyet adnának el, ami az isztambuli pálya teljes kapacitásának fele.

„Mindenre fel kell készülnünk, arra is, hogy ha a járvány rosszabbá válik, akkor a versenyt nézők nélkül tartsuk meg” – idézi a Motorsport.com Vural Akot, a promótert, aki keddi sajtótájékoztatón tette meg a bejelentést. „A pálya kapacitása 220 ezer néző a lelátókon és nyitott területeken. Jelenleg biztonsági megfontolásból, ha bezárunk néhány szekciót, akkor körülbelül 100 ezren nézhetik a versenyt a közösségi távolságtartásnak megfelelően.”

Ez még nem minden: a hírek szerint a legolcsóbb belépő, az állójegy mindössze 30 török lírába fog kerülni egy napra, 90 lírába a három napra, ami mindössze 1200, illetve 3600 forintnak felel meg. A jegyeladást jövő héten kezdik meg, és nem meglepő módon arra számítanak, hogy gyorsan elkapkodják őket. A promóter, az Intercity a rendkívül alacsony jegyárral a profit maximalizálása helyett arra törekszik, hogy az esemény sikeres legyen.

Ha a törökök terve megvalósul, a 2011 után először megtartott Török Nagydíjé lesz kiemelkedően a legmagasabb nézőszám a 2020-as szezonban: az Orosz Nagydíj tervezi még a nézők beengedését szeptember 25-27-én, de Szocsiban csupán 30 ezer főben gondolkodnak.

 

Forrás: Motorsport.com, formula.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner