Hírek / Sport

Címkék

#sport #formula1

F1: Szeptember végéig eldől Csou sorsa

Szeptember 7. 07:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur elárulta, szeptember végéig dönteni akarnak az istálló újoncának, Csou Kuan-jünek a sorsáról, kinek esélyei igen jónak tűnnek, főnöke ugyanis ismét dicsérte őt.
 
Csou biztató újoncszezont teljesít, a különböző megbízhatósági problémák és balszerencsés incidensek miatt azonban pontjai alapján nehéz ítéletet mondani róla. Noha rutinos csapattársa, Valtteri Bottas egységek tekintetében sokkal jobban áll, az Alfa Romeo a fiatal kínaival is elégedett – ezt a vezetők több alkalommal is kijelentették.
 
Ez alapján jövője nem tűnik bizonytalannak, de ahogyan azt a királykategóriában oly sokszor láthattuk már, egy versenyző csak akkor dőlhet hátra, ha megszáradt a tinta új szerződésén (sőt, néha még akkor sem).
 
Ami a folytatást illeti, főnöke szerint hamarosan, szeptember hónap vége előtt megszülethet a döntés Csou 2023-as évével kapcsolatban. „Szerintem egy újonc esetében nem csak a tempó a kérdéses” – fogalmazott Frédéric Vasseur. „Nagyon sokat kell tanulniuk az F1-ben, és sokkal nagyobb nyomás nehezedik rájuk, mint korábban az F3-ban, az F2-ben.”
 
„Fel kell fedezniük ezt a világot. És Csou ezt tökéletesen megoldotta. Nagyon jól együtt tud működni a csapatból mindenkivel. Nagyon elkötelezett és remek munkát végez. A döntés ideje hamarosan elérkezik” – magyarázta a szakember.
 
Amikor megkérdezték, mit kell tennie Csounak, hogy megőrizze a helyét akkor, amikor olyan nevek érhetők el a piacon, mint Daniel Ricciardo és Mick Schumacher, a csapatvezető a következőképpen válaszolt: „Itt nem arról van szó, mit kell tennie a döntésig, hiszen ez egy hosszú folyamat. A csapat jó szezont fut és Csou jó munkát végez.”
 
„De ahogyan azt már korábban is mondtam, és ahogyan korábban is (hasonló ütemben döntöttünk a versenyzőkről), szeptember végéig dönteni fogunk, de ebben a kérdésben is nyugodtnak kell maradnunk” – emelte ki.
 
Az Alfa Romeo 2022-es szezonjával kapcsolatban Vasseur ismét megjegyezte, hogy bár valóban visszaestek a jó kezdés után, valóban sok hiba hátráltatta őket, és volt, hogy a Williams többet hibázó pilótája, Nicholas Latifi, akinek kissé humorosan oda is szúrt (ezzel talán a belga futamra utalt, ahol Bottas a kanadai miatt került már az első körben a kavicságyba).
 
„Balszerencsések voltunk… nem is tudom. Voltak kieséseink, de ennek semmi köze a szerencséhez, vagy a balszerencséhez. Noha műszaki hiba volt, néha a motorral volt gond, néha Latifi… de ez van, ez már így alakult. Ami a tempót illeti, visszaléptünk a szezonkezdet óta. De tudtuk, hogy nincs olyan költségvetésünk, mint az élcsapatoknak, és nem fogjuk úgy fejleszteni az autót, mint ők. De még mindig benne vagyunk a csoportban, akik pontot szerezhetnek” – magyarázta.
 
„Azt hiszem Spában, vagy Magyarországon volt egy hetedik-nyolcadik helyünk az időmérőn. Belgiumban jó pozícióban voltunk, mielőtt feladtuk a körünket. Ott vagyunk a játékban, de olyan szoros a mezőny a hatodik-hetedik és a tizennyolcadik hely között, hogy bármi megtörténhet, és minden lehetőséget meg kell ragadni, ha kapunk egyet. Mindig ugyanaz a nóta” – zárta gondolatát.
 
Forrás és kép: M4Sport
 

Címkék

#sport #formula1


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner