Hírek / Sport

F1: Szerdán ütik lovaggá Hamiltont

2021. december 14. 12:15 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Alig néhány nappal a drámai világbajnoki vereséget követően részesül az egyik legnagyobb megtiszteltetésben a Mercedes pilótája – mindössze negyedik Formula 1-es pilótaként a történelemben.

Azt már csaknem egy éve tudni lehet, hogy Lewis Hamiltont lovaggá fogja ütni II. Erzsébet brit királynő, most pedig egy rövid közleményből arra is fény derült, hogy december 15-én, szerdán a windsori kastélyban fog sor kerülni az eseményre. A közlemény szerint a hétszeres világbajnok az „autósportért tett szolgálataiért” kapja meg az elismerést.

Hamilton mindössze a negyedik Formula 1-es versenyző lesz a történelemben, akinek a neve elé a lovagi címre utaló Sir jelző odakerül: Jack Brabham 1979-ben, Stirling Moss 2000-ben, Jackie Stewart pedig 2001-ben kapta meg ezt az elismerést.

A Mercedes pilótáját így alig három nappal a drámai és számára vereséggel végződő Abu Dhabi Nagydíj után ütik lovaggá: a versenyt szinte végig vezető britet az utolsó körben, egy ellentmondásos biztonsági autós újraindítást követően előzte meg Max Verstappen vasárnap.


Fotók: DPPI
Forrás: Formula.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek