Hírek / Sport

F1: Toto Wolff kihagyja a Brazil Nagydíjat

2019. november 12. 09:28 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Nem lesz jelen a hétvégi Brazil Nagydíjon a Mercedes Formula 1-es csapatát irányító Toto Wolff.

 

Az osztrák szakembert még 2013-ban nevezték ki a csillagos márka motorsport-programjának élére, azóta pedig minden egyes F1-es versenyen jelen volt a csapattal, hogy irányítsa a folyamatokat.

Hétvégén, Brazíliában viszont Wolff nem lesz ott: most, hogy a Mercedes a konstruktőri- és az egyéni világbajnoki címet is bebiztosította, a szakember inkább egyéb dolgokra összpontosít.

„A brazíliai lesz az első verseny 2013 óta, amin nem leszek jelen. Most, hogy mindkét vb-cím bebiztosított, több időm van Európában arra, hogy más dolgokra fókuszáljak” – mondta a szakember.

„Nagyszerű, hogy erre lehetőségem lesz, és jó tudni azt, hogy a csapat a lehető legjobb módon fogja képviselni a csillagos márkát úgy a pályán, mint azon kívül.”

Wolff azt mondja, a cél a szezon utolsó versenyein is a győzelem lesz.

„Szeretnénk a csúcson befejezni az évet. A pálya rövid Brazíliában, emiatt pedig az időmérő különösen nagy kihívás az apró különbségek miatt. És szombatonként általában nem a miénk a leggyorsabb autó a nyári szünet óta. Austinban viszont összejött a pole, és megpróbálunk Sao Paulóban is az első sorért harcolni.”

 

Forrás: f1vilag.hu


next 5

A mi világunk

Hírek