Hírek / Sport

F1: Új gyártókkal is tárgyal a Formula 1

2021. január 26. 07:35 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Folynak az egyeztetések a Formula 1, valamint a sportág iránt potenciálisan érdeklődő gyártók között – árulta el a száguldó cirkusz nemrégiben kinevezett új elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali.

A száguldó cirkuszban a legújabb tervek szerint 2025-ben változnak meg a motorszabályok, a sportág vezetősége pedig természetesen azon van, hogy új gyártók is megérkezzenek a világbajnoki sorozatba.

A Formula 1-ben 2022-ben jelentősen megváltoznak a technikai regulák, a remények szerint pedig ezeknek hála a küzdelmek is izgalmasabbá válnak majd.

„Azt gondolom, az egyik legnagobb kihívás, mellyel az autóipari gyártók szembenéznek ma, az az, hogy fiatalabbnak érezzék magukat” – mondta Stefano Domenicali, a Formula 1 első embere a Sky Sportsnak.

„Van egyfajta harc a régimódi gyártók és az új irányvonalak mentén dolgozók között, ami a mobilitás oldaláról fakad. De azt gondolom, a motorgyártók használni tudják a Forma-1 nyújtotta platformot arra, hogy friss imázst alakítsanak ki, amire talán szükségük van a jövőjük szempontjából.”

„Amit el tudok mondani, hogy egyeztetésben vagyunk más gyártókkal. Ők jelenleg szeretnének csendben maradni, de a jó hír az, hogy vannak egyéb vállalatok, nagyon fontos vállalatok, akik szeretnék megérteni, mik azok az értékek, amiket az F1-es platform használatával hazavihetnek.”

„És nemcsak a technológia tekintetében, hanem abból a szempontból is, hogy a Formula 1 milyen egyéb értékekkel tud szolgálni az autóipari gyártók számára.”

Domenicali azt mindenesetre hozzátette, nem valószínű, hogy az új motorformula bevezetéséig úgy gyártóval gazdagodik a Formula 1.

 

Nyitókép: Pirelli

Forrás: SkySports, f1vilag.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner