Hírek / Sport

F1: Ünneplő rekorderek: konfettiben úszott a Mercedes gyára

2019. október 15. 15:51 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Ünnepi üzemmódba kapcsolt a Mercedes a sorozatban hatodik bajnoki duplájának bebiztosításával. A régi autók is előkerültek, a brackely-i gyár pedig konfettiben úszott.

 

Szuzukában történelmi tettet hajtott végre a Mercedes: a 2000-es évek Ferrarijának rekordját megdöntve megszerezte egymást követő hatodik egyéni és csapatbajnoki címét. Miközben az utazó versencsapatuk már a japán pályán nagy bulit csapott, az angliai gyárukban, Brackleyben is nagy volt az öröm már vasárnap. Hétfőn pedig már meg is kezdték a még nagyobb ünneplést.

A csapat előtolta az előző öt évben bajnoki címeket hozó autóit is, előkerültek a bajnoki pólók és persze a konfettilövések sem maradhattak el. Bár a versenycsapat még nem ért haza, a hétvégén a gyárban maradó James Allison technikai igazgató Toto Wolff csapatfőnök helyére lépett, és a szokásos módon, a csarnok fölé emelkedő lépcsőre lépve köszönetet mondott az összesereglett több száz dolgozónak. „Életem hátralévő összes napján emlékezni fogok arra, milyen érzés veletek dolgozni, milyen érzés ennek a csapatnak a tagjának lenni és részt vállalni valamiben, ami előtte még soha nem történt meg. Boldognak és büszkének kell lennünk a közösen elért eredményeinkre. Óriási köszönet érte, hogy részt vállaltatok ebből” – mondta kollégáinak.

Később pedig felidézte, hogy miközben a 2019-es bajnokság az uralkodásuk talán legdominánsabb szezonjaként indult, az előszezonban még valami teljesen másra készültek. „Ez egy elképesztő év volt eddig, egy elképesztő szezon. És nemcsak az elért eredmények miatt, hanem azért is, ahogyan ez az egész indult. Úgy kezdődött, hogy attól féltünk, hátrányban vagyunk, a Ferrari mögött, akik nagyon erősnek tűntek a téli teszteken. Az egész csapatunkat feltüzelte, hogy egy hihetetlen csata elé nézünk, melyben mindent bele kell adnunk azért, hogy legyőzhessük őket. Az egész gyárunkat erre a harcra készítettük, minden egyes dolgozót, akik megrázták magukat, hogy a lehető leggyorsabban fejlesztések kerülhessenek az autóra, és hogy jó alapokról indulhassunk.”

Fotó: Mercedes„És az év így kezdődött. Kezdettől fogva versenyképesek voltunk, és csak erősebbé váltunk. És a csapat egész évben szinte hiba nélkül teljesített, hogy elérhesse ezt, hat hosszú év bajnoki sikerét. Bebiztosítottuk a sorozatban hatodik dupla bajnoki címünket Szuzukában, az első lehetőség alkalmával. És most azért van káosz mögöttem, mert a csapat önfeledten ünnepli ezt az eredményt. Boldogok és ünnepelnek, miközben már várják a jövő újabb kihívásait” – mondta mosolyogva a szenvedélyes technikai igazgató.

Az évnek már csak egy nyitott kérdése maradt: az egyéni bajnokságban még nem dőlt el hivatalosan, hogy Lewis Hamilton vagy Valtteri Bottas lesz-e a végső győztes. Mexikóban akár e küzdelem végére is pont kerülhet.

 

 

Forrás: Mercedes, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek