Hírek / Sport

F1: Vasárnap tarthatják az időmérőt Japánban

2019. október 10. 09:46 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Könnyen elképzelhető, hogy szombat helyett vasárnap tartják majd a Forma-1-es Japán Nagydíj időmérő edzését, a Hagibisz tájfun miatt ugyanis várhatóan nem tud majd pályára gurulni a száguldó cirkusz mezőnye holnapután.
 
 
Ahogyan arról beszámoltunk, a tájfun várhatóan szombaton éri el a pálya környékét, és bár a verseny szervezői abban bíznak, nem kell módosítani a tervezett programon, úgy tudni, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a FOM már rendelkezik vésztervvel arra az esetre, ha mégis át kell alakítani a menetrendet.
 

Úgy tudni, ha a tájfun végül eléri Szuzukát szombaton, a mezőny pedig nem tudja lefutni az időmérőt, akkor azt vasárnap, helyi idő szerint 9 órakor – tehát magyar idő szerint vasárnap 2 órakor – tartják meg.

Az FIA és a verseny szervezői folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárási viszonyokat, és döntenek majd a program esetleges változtatásáról.

2004-ben és 2010-ben egyébként szintén vasárnap kellett megtartani a Japán Nagydíj időmérő edzését, és ugyanez történt 2013-ban Ausztráliában, valamint 2015-ben az Egyesült Államokban.

 
 
 
Forrás: FIA, Formula1.com, f1vilag.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner