Hírek / Sport

F1: Verstappen kezdett a legjobban Katarban

2021. november 19. 12:43 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Először gurult pályára a Formula 1-es mezőny Dohában pénteken, csupán Sergio Perez, a Red Bull pilótája és Nikita Mazepin, a Haas versenyzője járt már itt korábban, így a pénteki tréning a pályával való ismerkedésről szólt.

A Pirelli a legkeményebb keverékeket hozta magával a hétvégére, ám az időmérő edzés és a verseny alkonyatkor zajlik majd, így az abroncsok viselkedése más lehet az első és a harmadik szabadedzésen, amelyeket még nappali körülmények között tartanak.

Az első tréning kezdetén a levegő hőmérséklete 29 °C, a pályáé 43 °C volt – az első gyakorlás a nap legmelegebb időszakában zajlott, míg a második szabadedzésre jelentősen csökken majd a hőmérséklet.

A pályahatárok betartása kulcskérdés lesz a hétvégén, azonban egyelőre nem szankcionált az FIA, hagyták, hogy a versenyzők „felmérjék a terepet”.

Az első szabadedzésen Max Verstappen kezdett a legjobban, a holland pilóta 1:23.723-as köridővel zárt, mögötte Pierre Gasly lemaradása 4 tizedmásodperc volt, Bottas pedig további 4 századmásodperces hátránnyal zárt.

Mögöttük a másik vb-esélyes Lewis Hamilton 4. lett, az ő hátránya közel 8 tizedmásodperc volt Verstappen mögött.


Az első szabadedzés eredménye:

Az F1-es Katari Nagydíj második szabadedzése ma magyar idő szerint 15 órakor kezdődik.


Fotó: Formula 1
Forrás: Formula 1, f1vilag.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner