Hírek / Sport

F1: Verstappen nem győzte dicsérni a sikereinek egyik legfőbb kovácsát

2022. augusztus 2. 16:05 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Max Verstappen nagyra értékeli a Red Bull főstratégájának, Hannah Schmitznek a munkáját. A holland világbajnok szerint a győzelme a Formula 1-es Magyar Nagydíjon, a Hungororingen annak volt köszönhető, hogy a hölgy „az egész futam során nyugodt tudott maradni”.
 
Verstappen a motorhibáját követően csak a 10. helyről rajtolhatott a Magyar Nagydíjon, de a Ferrari stratégiái a futamon nagy segítségére voltak. Miután a Red Bull másodjára is kereket cserélt 2021 bajnokának autóján, a Vörösök Leclerc-t is behívták és a létező legrosszabb döntést hozták meg: a hűvös idő és a hideg aszfalt ellenére a kemény keverékű gumit tették fel neki, ami miatt a monacói úgy érezte magát az autóban, mint ha egy korcsolyapályán ment volna az F1-75-tel.
 
Ugyan Verstappenék is majdnem beleestek ebbe a csapdába, de a két csapat közötti különbséget tökéletesen megmutatja azt a tény, hogy a Red Bullnál azonnal felismerék, hogy a kemény gumi használhatatlan lesz a verseny folyamán, amiért okosan el is kerülték azt.
 
A holland kiválóság Schmitz szavait idézte a verseny utáni sajtótájékoztatón és elmondta, hogy „ha a világbajnoki címért harcolsz”, elképesztően fontos, hogy “megbízhass a pitwallon ülő mérnökökben.”
 
-Hirdetés-
„Ebben a helyzetben nem engedhetsz meg magadnak túl sok hibát” – véli Verstappen, aki nagyon jó úton halad a második bajnoki címe felé. – Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy ezt nagyon nagyon nehéz minden esetben véghez vinni, hogy mindig az érme jó oldalán legyünk.”
 
„Azonban hiszem azt, hogy sok jó srác, illetve lány dolgozik a csapatunknál. A főstratégánk, Hannah (Schmitz) ma rendkívül higgadt tudott maradni. Nagyon jó volt a stratégiája, nagy részben neki köszönhetem a győzelmemet.”
 
A jó stratégia megválasztása pedig már csak amiatt is fontos volt, mert ugyan a két Ferrari a mezőny elejéről rajtolt és a közepeseken egyáltalán nem voltak lassúak, a rossz taktikájuk miatt végül egyik versenyzőjük sem állhatott fel a dobogóra. Ez pedig Franciaország után zsinórban másodjára esett meg velük, ami eléggé elszomorító lehet a Tifosi számára.
 
A holland bajnok azt is hozzátette, hogy „ugyan az autójuk általában gyors szokott lenni a versenyek folyamán”, most az volt a kulcs, hogy „a megfelelő pillanatban a létező legjobb keveréket válasszák a bokszkiállás során” és ezt sikerült véghez vinniük.
 
 
Fotó: Twitter
Forrás: racingline.hu


next 5

A mi világunk

Hírek