Hírek / Sport

F1: Wolff szerint biztosan sor kerül Hamilton hosszabbítására

2022. október 4. 07:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff kijelentette, nem kételkedik abban, hogy Lewis Hamilton hosszabbítani fog az alakulattal, és elárulta, egy beszélgetésük során a brit utalt rá, öt további szezont is bevállalna a királykategóriában.
 
A hétszeres világbajnok jelenlegi szerződése a 2023-as szezon végéig szól – annak leintésekor pedig közel lesz 39. születésnapjához. Ez azért lehet fontos, mert korábban többször megjegyezte, nem hiszi, hogy 40 évesen is versenyezni fog még. A szezon elején viszont jelezte, még mindig élvezi, hogy az F1-ben lehet, és úgy érzi, van még benne tartalék.
 
Legutóbb azt is elmondta, a gyenge 2022-es év nemhogy elvette a kedvét, hanem épp ellenkezőleg, arra ösztönözte, hogy még tovább maradjon, még több esélye legyen a visszavágásra. Egyre többször utal tehát arra, hogy korábbi kijelentésével ellentétben 40 évesen is a mezőnyben lehet még.
 
Ezt támasztják alá Toto Wolff legutóbbi megjegyzései is, aki a Channel 4-nak adott nyilatkozata során elhintette, már csak idő kérdése, hogy aláírják új szerződésüket, ami ráadásul hosszabb távú is lehet: a szakember 5-10 évről beszélt, de természetesen könnyen elképzelhető, hogy ebben már a visszavonulás utáni közös projektek is benne vannak.
 
„Előny, hogy nagyon sokat beszélünk egymással; épp a múlthéten ültünk le, és azt mondta nekem, hogy: nézd, van még bennem öt év, te hogy látod ezt?” – kezdte a rutinos osztrák szakember. „Az idő során összenőttünk. Teljesen átlátható a munkakapcsolatunk.”
 
„Lewis lesz az első, aki elismeri, ha már nem tudja tovább csinálni, ha már nem elég jók a reakciói, vagy egyszerűen már nem élvezi a munkát, esetleg látja, hogy felnőtt egy másik generáció, ami már nagyon erős. Szóval nincs kétségem afelől, hogy bármiben is állapodunk meg a szerződéshosszabbítást illetően, ami meg fog történni, nyíltan meg fogjuk beszélni egymással, mit tartogat a jövő” – emelte ki.
 
Wolff a beszélgetés során az F1 „ragyogó csillagának” nevezte Hamiltont, valamint a sportág történetének „valaha volt legnagyobb karakterének”, majd megjegyezte, Fernando Alonso példája is mutatja, egy versenyző 40 felett is tud remekül teljesíteni, a kétszeres bajnok pedig példa lehet a brit számára is.
 
„Nem tudom, hogy a 40 éves kor egy olyan határ-e, amire rámondhatjuk, hogy már magas egy versenyző számára. Ha megnézzük, hol tart Fernando 41 évesen, akkor látni fogjuk, hogy még mindig nagyon ott van a szeren. Ugyanaz a Fernando, aki 25 évesen volt? Nem tudom, de még mindig nagyon versenyképes. Vagy nézzük meg Tom Bradyt (NLF-játékos), akit egyébként nagyon tisztelek, amiért fegyelmezetten kezeli az életét és a sportot. Ő is 43-44 éves és még pályán van. Szóval Lewis is messze juthat azzal, ahogy az életét kezeli, hogy szorosan az F1-re koncentrál, szerintem messzire juthat” – zárta gondolatát.
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner