Hírek / Sport

F1: Wolff utalt rá, a Mercedesnél marad a jövőben is

2019. december 9. 10:11 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff a minap egy interjúban utalt rá, feltehetően továbbra is a német istálló vezetőjeként folytatja, habár nemrég olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint a Formula 1 vezetőségében kaphat majd helyet.
 

A Liberty Media jelenlegi F1-es főnökének, Chase Carey-nek rövid távra szóló szerződése van, az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén pedig egy interjúban világossá tette, életének ezen szakaszában ő már nem a karrierépítésre törekszik.

Emiatt pedig a Liberty Media állítólag már az utódját is keresi, és a hírek szerint Toto Wolff neve is szóba került.

A Formula 1 hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, az, hogy a Mercedesnél folytatja-e 2020 után, attól is függ, hogy a szakember a német istállónál marad-e. A Mercedes-főnök viszont nemrég egy interjúban elhintette, nem túl vonzó számára az, hogy elhagyjon egy győztes csapatot.

„Amire rájöttem, hogy nagyon élvezem a kapcsolatokat a csapaton belül, illetve a Daimler döntéshozóival. Ez pedig alapvető része annak, hogy jól érezzem magam” – mondta Wolff a Motorsport.com című lapnak.

„Tényleg bíztak bennem, és megadtak nekünk mindent, amire szükségünk volt, hogy ez a csapat sikeres legyen. És nem kezelem lazán a döntést, hogy mindenki számára a megfelelő döntés szülessen meg. Ez a folyamat egy kis időt vesz igénybe, de én nem számítok meglepetésekre.”

Wolff elárulta, jövőbeli terveivel kapcsolatban Hamilton felé is őszinte volt, mint ahogy a brit versenyző is állítólag nyíltan beszélt főnökével arról, hogy idén két alkalommal is találkozott a Ferrari elnökével, John Elkannal.

„Elég régóta együtt vagyunk már, bízunk egymásban” – mondta Wolff.

„Átéltünk nehéz időket is közösen, és mindig megerősödtünk, erősödött a kötelékünk. És rajtunk kívül sokan vannak még a körben csapaton belül. Természetesen folyamatosan beszélünk arról, hogy merre halad a csapat, illetve Lewis karrierje.”

Wolff azt mondja, nem aggódik amiatt, hogy elveszítik versenyzőjüket.

„Az uborkaszezonban ez normális. A média ilyenkor mindig ránk dob egy kis gránátot. Néha felvesszük ezt, és aztán felrobban a kezünkben. Ez is része a narratívának, és jó tudni, hogy a télen megtörténnek ezek a fajta egyeztetések. Ugyanakkor viszont mi mindketten folyamatosan beszélünk erről.”

„Soha nem voltak meglepetések. Amikor ezek az ügyek kijöttek a médiában, mi már hetekkel, vagy hónapokkal azelőtt tudtunk a dolgokról.”

 

Forrás: motorsport.com, f1vilag.hu

 

 


next 5

A mi világunk

Hírek