Hírek / Sport

F1: Wolff: Vettel a Mercedesnél jó marketingsztori lenne!

2020. május 18. 12:24 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Remek marketingértékkel bírna a Mercedes számára az, ha leszerződtetnék a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt – erről Toto Wolff, a német gyártó motorsport-igazgatója beszélt a minap egy interjúban.

 

Vettel a 2020-as év végén távozik a Ferraritól, miután az olaszok kedden bejelentették, nem hosszabbítják meg a német pilóta szerződését.

Vettel helyét Carlos Sainz veszi át 2021-ben, míg Daniel Riccirdo a McLarennél folytatja.

Azt nem tudni, hogy Vettel marad-e az F1-ben, és ha igen, mely csapatnál, ám német sajtóhírek szerint a négyszeres bajnok mindent egy lapra tett fel: vagy a Mercedeshez szerződik, vagy befejezi a versenyzést a Formula 1-ben.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke a héten egy interjúban már beszélt arról, „nem hagyhatnak figyelmen kívül” egy olyan fejleményt, hogy Vettel távozik a Ferraritól, most pedig az ORF-nek adott interjújában mintegy egyértelműsítette, számolnak azzal, hogy elérhetővé vált a német.

„Természetesen egy német versenyző egy német versenyautóban jó marketing-sztori! Mi kizárólag a sikerre összpontosítunk. Sebastian természetesen olyasvalaki, aki nagyon jó” – mondta a Mercedes-főnök.

„Sebastian kezében van minden. Eldönthet magától, hogy abba akarja-e hagyni, vagy egy másik csapatnál akar-e maradni. Vannak még érdekes helyek.”

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár a 2020-as év végén, a Mercedesnek ráadásul ott van George Russell is, aki jó ideje tagja már a német gyártó juniorprogramjának.

„Ezért is kérdés nálunk az, hogy mit csinálunk George Russell-lel, és aztán ott van még a Vettel-verzió is. De nem ez most a legelső napirendi pont, mivel először a sajátjainkra akarunk összpontosítani.”

Wolff azt mondja, ők biztosan nem hoznák olyan helyzetbe magukat, mint a Ferrari, hogy már ennyire korán bejelentik egyik vagy másik versenyző távozását.

„Mi biztosan nem hozzuk magunkat ilyen helyzetbe. Nehéz kezelni azt, amikor épp kezdődne egy idény egy olyan pilótával aki egy másik versenyképes csapatnál fog vezetni a következő évben.”

„Mit csinálsz az innovációkkal, hogyan tanulsz, amikor tudod, hogy azt egy versenyző ellened használhatja a következő évben? Ezért is vannak nehéz helyzetben azok a csapatok, akik korai bejelentést tesznek, és mi ilyenbe nem szeretnénk belemenni.”

 

Forrás: ORF.at, f1vilag.hu

Fotó: archyworldys.com

 


next 5

A mi világunk

Hírek