Hírek / Közélet

Farkas Éva Erzsébet: a Bartók és Almási iskola tanárai a legjobb feltételeket biztosíthatják a diákoknak

Június 28. 17:07 Közélet | Szerző: Török Mónika

A makói Bartók és Almási Iskola tanárai olyan szakmai értéket képviselnek, amely képes arra, hogy hidat alkosson az intézmények között, és a jövően egy modern, jól felszerelt intézményben biztosíthassák a magas színvonalú oktatást minden gyermeknek – mondta el Farkas Éva Erzsébet a Rádió 7 Közös nevező című műsorában kedden.
 
Makó város polgármestere szerint érthető, hogy sokan veszteségként élik meg a Bartók Iskola költözését, mert nem kaptak megfelelő tájékoztatást sem az intézmény dolgozói, sem a szülők, akiknek a gyermeke az egyik, vagy másik intézményben tanul. A változások azonban, bár járhatnak kellemetlenségekkel, új lehetőségeket is hozhatnak, a cél pedig csak az lehet, hogy a diákok a legjobb körülmények között tanulhassanak. Kiemelte a városvezető: „azok, akik ezt tovább akarják mélyíteni, politikai helyzetet akarnak ebből kovácsolni nem a megoldás lehetőségét keresik. Az a fontos, hogy a változásokban megkeressük a lehetőségeket és ezeket együttműködve, folyamatos tájékoztatással, folyamatos szakmai tájékoztatókkal kommunikáljuk az érintettek felé, akik elsősorban nyilván a pedagógusok, a szülők, illetve a diákok.
 
A műsorban többek között arról is beszámolt Farkas Éva Erzsébet, hogy Makó Város Önkormányzata József Attila születésének centenáriumi évében, 2005-ben alapította a Gyémánthíd-díjat. Azóta szinte minden évben ezzel az elismeréssel segítik egy hátrányos helyzetű, tehetséges, jó tanuló továbbtanulását. Az idei év díjazottjáról kedden döntöttek. A díj tulajdonképpen egy személyi számítógépet és egy egyéves internet előfizetést tartalmaz. Az idei évben a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola 8. b osztályos tanulója, Török Boglárka kapta ezt az elismerést. 
 
A polgármester azt is elmondta, a nyári forróságot Makón párakapukkal és frissítő pontokkal igyekeznek enyhíteni. A párakapukat a Széchenyi téren és a Makovecz téren helyezték el. A frissítő pontok pedig a Koronaszálló, a Hagymaház és a Hagymatikum előtt valamint piacos napokon a városi piac bejáratánál kínálnak hűsítő vizet a járókelőknek, turistáknak.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner