Hírek / Egyéb/Archív

Fekvenyomásban versenyeztek a Cseresnyés diákjai

2023. január 30. 09:28 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium konditerme január 25-én délután ideiglenesen az aulába költözött, ahol a már hagyományosnak mondható fekvenyomó verseny helyszínének adott otthont. Fiúk és lányok egyaránt összemérték erejüket, így büszkén mondhatjuk, hogy a kollégium egyik legnépszerűbb szakköre a Kiss Pál és Fehér Zsolt tanár urak által irányított kondi szakkör.

A mérlegelés és bemelegítés után a lányok küzdelmével kezdtünk. A törékeny hölgyeknek 15 kg-os súlyt kellett minél többször kitolniuk. A verseny résztvevői között a következő sorrend alakult ki:

1.      hely: Barta Éva

2.      hely: Kaprálik Antónia

3.      hely: Polgár Vanessza

A versenyt követően Kaprálik Antóniától megtudtuk, hogy nagyon sokat készült erre a versenyre, hetente négyszer megfordul a konditeremben. Tavaly még csak kívülről szemlélte a viadalt, akkor határozta el, hogy idén ő is részt fog venni. A dobogó második helyét szerezte meg. Elmondása szerint a 2. helyre büszke, elégedett vele, de úgy érzi, többet kellett volna kinyomnia. Megtapasztalta, hogy egy dolog az edzésen jól teljesíteni, de teljesen más a versenyen elérni a kívánt szintet. A márciusra tervezett kollégiumok közötti Sportnapon Antónia 100 kitolást céloz meg. Addig pedig folytatódik a kemény munka, a kitartó edzés, a test és a lélek felkészítése.

A fiúknak az általuk kiválasztott súlyt kellett kinyomniuk. Hatalmas erő lakozik fiainkban is! Hatan döntöttek úgy, hogy összemérik tudásukat. A képzeletbeli dobogó három fokára a következő fiatalemberek állhattak:

1.      hely: Rekiczki Gusztáv

2.      hely: Rumi István

3.      hely: Máté László

Rekiczki Gusztáv évek óta verhetetlen a kollégiumban. Ő is az általa „nagyszerű konditeremnek” titulált szakköri helyiségben készül. Azért kedveli ezt a versenyt, mert szereti megmérettetni magát. Elégedett az eredményével, habár szerette volna a 100 kg-ot kitolni (A 61 kg-os szikár úr!), így egy kicsit csalódott. Bölcsen állapította viszont meg, hogy úgy érzi, túledzette magát, nem pihent rá a versenyre, izomlázzal érkezett, és sajnos a savasodás szabott gátat a 100 kg-os kitolásnak. Mindenképpen képviselni fogja a kollégiumot tavasszal a Sportnapon.

Azoknak, akik idén nem mertek még jelentkezni azt üzeni, hogy álljanak bele a munkába, eddzenek keményen, erősítsék az akaraterőt és a fizikális erőnlétet, higgyenek magukban és bizonyítsanak! Ezen a versenyen ugyanis mindenki saját magával és a súlyokkal versenyez. Bárkiből lehet bajnok!

Horváthné Ruzsa Anita

igazgatóhelyettes


next 5

A mi világunk

Hírek