Hírek / Közélet

Felértékelődik a mezőgazdaság szerepe a következő években Lázár János szerint

Szeptember 5. 15:27 Közélet | Szerző: Megyeri József

A fenntartható mezőgazdaságot, a nemzeti élelmiszeripart működtetni képes szakember lesz a következő évtizedben a jövő kulcsa, világszerte ez lesz az egyik legkeresettebb szaktudás – jelentette ki Lázár János a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanévnyitóján hétfőn Gödöllőn.

Az építési és beruházási miniszter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja hozzátette: a 2022-es év mindenkit végképp meggyőzhetett, hogy a klímaváltozás nem a ködös jövő, hanem azonnali alkalmazkodást igényel. Ami pedig az energiaválságot és a háborút illeti, a tárcavezető szerint súlyos következményekkel jártak Európa rosszul átgondolt és végrehajtott energiaátállási kísérletei és a szankciók egyaránt.

Kifejtette: egy olyan új világ veszi kezdetét gazdasági és társadalmi értelemben is, mely kemény választásokra és változásokra kényszerít mindenkit. Lázár szerint éppen ezért olyan beruházások kellenek, melyek tekintettel vannak a változásokra. Rámutatott: Magyarországnak például atomerőművet, energiatakarékos intézményeket, öntöző- és csatornarendszereket, víztározókat és a nemzeti önellátáshoz szükséges agrárinfrastuktúrát kell építenie.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner