Hírek / Egyéb/Archív

Felháborodtak a felhasználók a Netflix legújabb húzásán

2021. március 14. 08:15 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

A Netflix felhasználói a közösségi médiában adnak hangot felháborodásuknak azzal kapcsolatban, hogy a streaming szolgáltató bejelentette: olyan szolgáltatást tesztel, amellyel véget vethet a fiókmegosztásnak a nem egy háztartásban élők között.
 
Új funkciót tesztel a Netflix, amely arra kéri a nézőket, bizonyítsák, hogy egy háztartásban élnek a felhasználói fiók tulajdonosával – közölte a társaság csütörtökön.
 
Egyes Netflix-felhasználók figyelmeztetést kapnak, amelyben arra kérik őket, hogy a fiók tulajdonosának küldött szöveges üzenet vagy e-mail részleteinek megadásával verifikálják a szolgáltatás igénybevételének jogosultságát.
 
„Ha nem a fiók tulajdonosával él, akkor saját fiókra van szüksége, hogy folytathassa a filmnézést" – olvasható a figyelmeztetőüzenetben.
 
A Netflix-felhasználók a hírt követően a közösségi médiában tombolták ki dühüket. Egyikük a Twitteren egészen odáig ment, hogy ezzel a rivális Disney+ „megnyerte a streaming háborút” – számolt be róla a Daily Mail.
 
A biztonsági szakértők azonban az online biztonság megerősítését célzó lépésként üdvözölték a Netflix húzását, kiemelve, hogy a jelszómegosztás kiküszöbölésével csökken annak a valószínűsége, hogy a fióktulajdonos hitelkártya adatai rossz kezekbe kerülnek.
 
LendingTree csütörtökön közzétett, 1546 amerikai felnőtt részvételével készített felmérése szerint tízből négy streaming szolgáltatást igénybe vevő valaki más hitelesítő adatait használja a filmnézéshez. Ezenkívül azt is megállapították, hogy a fiókmegosztásoknál a Netflix volt a legnépszerűbb, a válaszadók 52 százaléka mondta azt, hogy más felhasználói fiókján keresztül nézte a piacvezető műsorait
 
Egy 2019-es tanulmány szerint a Netflix, amely nemrég áremelést hajtott végre, havonta akár 192 millió dollár bevételt is veszíthet a megosztott fiókok miatt.
 
Netflix szolgáltatási feltételei szerint egy fiók felhasználóinak ugyanabban a háztartásban kell élniük, de a vállalat és más streaming szolgáltatók eddig nem foglalkoztak a jelszómegosztások visszaszorításával, mivel az előfizetők erőteljes növekedése és a cég stabil részvényárfolyama eddig ellensúlyozta a kieső bevételekkel kapcsolatos aggályokat.
 
A Netflixnek azonban most minden eddiginél telítettebb piacon kell megtartania a vezető szerepét az új streaming szolgáltatások, köztük a Disney +, az AT & T, az HBO Max, az NBCUniversal Peacock és a ViacomCBS Paramount + megjelenésével.
 
Ez azonban egyáltalán nem hatja meg a dühös felhasználókat, akik eddig a kanapéra huppanva a barátaik jelszavával élvezték ingyen és bérmentve a streaming szolgáltatást.
 
Az egyik kritizáló a Twitteren azt írta: „Túl kapzsik lettek ... a közepes minőségű tartalom árainak emelése után ... ha ezt folytatják, összeomlanak."
 
Egy másik Twitter-felhasználó az új megoldás üzenetét forgatta ki:
Képzeld el azt a helyzetet, hogy bejelentkezel a barátod fiókjába, és a Netflix azt mondja, költözz hozzá, vagy keríts magadnak munkát.
 
Olyanok is kiírták magukból frusztrációjukat, akik barátaik miatt aggódnak.
 
„A jelszómegosztási korlátozásoknak semmi értelme, mert igen, én felhatalmaztam a barátomat egy film megnézésére. Ha ezt bevezetik, valószínűleg felmondom a Netflix-előfizetésem” – fogalmazott az egyik felhasználó.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: reuters.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner