Hírek / Kultúra

Félmillió dollárért kelt el egy A hihetetlen Hulk-képregény

Január 5. 08:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Az első Hulk-történet szinte újszerű állapotú példánya, amelyben a hős szürke, nem zöld, rekordáron talált gazdára.
 
Egy ritka, kiváló minősítésű, 1962-es A hihetetlen Hulk-képregényt a közelmúltban rekordáron, 490 000 dollárért adtak el – írja a ComicConnect.com
 
A hatvan évvel ezelőtt kiadott képregényben a szuperhőst eredetileg szürke, nem pedig jellegzetes zöld színnel ábrázolták. Mivel azonban a primitív négyszínes nyomtatási eljárás oldalanként eltérően adta vissza a szürke árnyalatot, a Marvel a következő számban zöldre váltott.

 

 

A ritka példányt egy magángyűjtő vásárolta meg 490 000 dollárért (közel 160 millió forintért). Az eladást lebonyolító Comic Connect aukciós oldal közleménye szerint ez volt a valaha eladott Hulk-történet legdrágább példánya.
 
A hihetetlen Hulknak azonban hosszú utat kell még megtennie, mielőtt megdönti a Marvel-társa, Pókember által felállított rekordot. Szeptemberben 3,6 millió dollárért kelt el az 1962-es Amazing Fantasy-képregény másolata. A Marvel-képregény megjelenésekor mindössze 12 centbe került, és Pókember eredettörténetét mutatja be, amelyet Stan Lee mesélt el és Steve Ditko rajzolt meg.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: theguardian.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner