Hírek / Közélet

Félóránként jár hétfőtől a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között

Július 28. 16:53 Közélet

Augusztus 1-jétől a TramTrain a jelenlegi, órás ütemű menetrendhez képest kora reggeltől késő estig jelentősen sűrítve, félórás követési idővel közlekedik. A továbbiakban is fennmarad a csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszakákon a peremidőszaki órás követésű rendszer, így ezeken a napokon a TramTrain járatok üzemszünet nélkül, folyamatosan közlekednek.

A bővített menetrendben az eddigi kínálathoz képest hétfőtől csütörtökig a jelenlegi, irányonként 26 vasútvillamos helyett 40-re, pénteki napokon a jelenlegi, irányonként 29 helyett 44-re, hétvégi és ünnepnapokon pedig a jelenlegi 24 helyett szintén irányonként 44-re növekedik az igénybe vehető TramTrain járatok száma.

Szeged vasútállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás között hétfőtől csütörtökig, az első járatok 4:16-kor és 4:45-kor indulnak, ettől kezdve 22:45-ig minden óra 16 perckor és 45 perckor indulnak a vasútvillamos szerelvények a szegedi vasútállomásról.

Hódmezővásárhely vasútállomás és Szeged vasútállomás között, az első járatok 3:30-kor, 4:01-kor és 4:30-kor indulnak a hódmezővásárhelyi vasútállomástól hétfőtől csütörtökig. Ettől fogva 22:30-ig minden óra 1 perckor és 30 perckor közlekednek a vasútvillamos szerelvények.

Éjszakai közlekedés pénteki, hétvégi és ünnepnapokon:

A csütörtök estétől vasárnapra virradó éjszakákon a korábbiakhoz hasonlóan biztosítja a MÁV-START az órás ütemes közlekedést:

Szeged vasútállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás között, 23:16-tól 3:16-ig minden óra 16 perckor, Hódmezővásárhely vasútállomás és Szeged vasútállomás között 23:01-től 02:30-ig szintén minden órában folytatódik az éjszakai közlekedés, a járatok minden óra 1 perckor indulnak.

Az éjszakai járatok közlekedése és a kiszolgálás érdekében a fentieken felül a járműtelepre és járműtelepről közlekedéshez az alábbi járatokkal utazhatnak az utasok Szegeden belül:

Szeged, Rókus vasútállomás és Szeged vasútállomás között hétfőtől csütörtökig 03:50-es, és naponta 04:50-es indulással.

Szeged vasútállomás és Szeged, Rókus vasútállomás között naponta 23:45-ös, és vasárnaptól szerdáig 23:16-os indulással.

Forrás, fotó: MÁV


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner