Hírek / Közélet

Felrobbant egy lakóház Madridban, halottak és sérültek is vannak

2022. május 7. 06:15 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Két ember meghalt és 18-an megsérültek, miután gázrobbanás történt egy belvárosi lakóházban a spanyol fővárosban – közölte újságírókkal José Luis Martínez Almeida madridi polgármester a helyszínen pénteken.
 
A városvezető tájékoztatása szerint a két áldozat holttestét órákig tartó kutatás után az épület udvarán találták meg a tűzoltók, több tonnányi rájuk omlott törmelék alatt.
 
A La Sexta kereskedelmi televízió értesülése szerint a 21 és 27 éves férfi a négyszintes épület legfelső emeletének egyik lakásában végzett vízvezeték-szerelési munkálatokat. Gázszagot éreztek, ezért lementek a földszintre, hogy elzárják a gázcsapot, amikor a robbanás bekövetkezett.

 

 

A 18 sérült többségét a helyszínen ellátták a mentősök, négy embert kellett kórházba szállítani. Egy 84 éves férfi sérülései olyan súlyosak, hogy intenzív osztályon kezelik.
 
A hatóságok lezárták a lakóházat, amelyben szerkezeti károk keletkeztek, és tartani lehet attól, hogy összedől. A detonáció több környező épületben, valamint az utcán parkoló autókban is kárt okozott.
 
 
Forrás: MTI, hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner