Hírek / Közélet

Felújították a vásártéren lévő játszóteret

2022. május 10. 06:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Biztonsági kamerával figyelik ezentúl a játékokat, hogy azonosítani tudják a játékszerek rongálóit.
 
Minden játszóteret háromévente felül kell vizsgálni, mivel engedélyt csak így lehet kiadni rá. Amikor első lépésben megtörtént a vizsgálat, a szakértő megállapította, milyen javításokat kell elvégezni ahhoz, hogy biztonságosabb legyen a játszótér – ismertette a felújítás előzményét Tódor Sándor városrendész.
 
Az előírt illetve javasolt munkálatok során a hinta mind a négy lábát ki kellett cserélni, annak ellenére, hogy évente festve voltak, az idő megette a faanyagot. Több játék esetében tapasztalható volt, hogy a műanyag elemek elöregedtek. A kötélmászó esetében a kötelek az illesztékeknél úgynevezett „roppantóval” vannak rögzítve, ezek közül is többet ki kellett cserélni.
 
A fából készült játszótéri elemek esetében az elkorhadt fa alkatrészeket cseréltük, a fém részek pedig lefestésre kerültek. Érdekesség talán, hogy a fa részek esetében a réseket be kellett tömíteni, hogy a gyermekek ujja ne szorulhasson bele. Erre nagy figyelmet fordítanak az ellenőrök a hinta esetében is, ahol éppen ezért nem használható nagy szemű lánc – mondta el Tódor Sándor.
 
A városrendész azonban azt is elmondta, hogy nem felhőtlen az öröme, mert a felújítás után néhány nappal már történt rongálás.
 
A szakértői vélemény alapján a játszótéren lévő kisházikó tetejét be kellett borítani zsindellyel. A burkolás meg is történt, de eltelt 3-4 nap, és ismeretlenek azzal szórakoztak, hogy a zsindelyezést leszakították. Sajnos vannak ilyen emberek, akik más munkáját semmibe veszik, illetve semmibe veszik azt, hogy a gyerekek itt játszani szeretnének, nem pedig egy leromlott állapotú játszótéren szaladgálni. Az ilyen esetek felgöngyölítése végett a vásártéren lévő, az épületet védő kamerarendszert úgy állítottuk be, hogy a játszóteret is figyelje – hívta fel a figyelmet Tódor Sándor.
 
A rongálás mellett a szemetelés is okoz problémát, annak ellenére, hogy a pár lépésnyire lévő épület mellett két kuka is el van helyezve. A jövőben a szemetelőket is rögzíti a biztonsági kamera.
 
Forrás és kép: kistelekjaras.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner