Hírek / Sport

Férfi kézilabda BL - Elverumban nyert a Szeged

Március 3. 06:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A Pick Szeged 27-24-re győzött a norvég Elverum HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, szerdán.
 
A hazaiak keretéből többek között Máthé Dominik, a vendégektől Kent Robin Tönnesen, Luka Stepancic és Dean Bombac hiányzott.
 
Bánhidi Bence szerezte a magyar bajnoki címvédő első gólját, és mivel ez már a 326. találata volt szegedi színekben a BL-ben, ő lett a klubrekorder. A svéd Jonas Källman 325 alkalommal volt eredményes 2014 és 2021 között.
 
Ennek ellenére a norvégok kezdtek jobban, a meccs harmadánál 9-6-ra vezettek, de a szegediek ekkor ritmust váltottak, egy 5-1-es sorozattal fordítottak és a szünetben 13-12 volt az állás a javukra.
 
A második félidő elején az Elverum a kapusának lecserélésével létszámfölényes támadásokat vezetett, egy 4-1-es sorozattal visszavette a vezetést, de a hibáit a vendégek rendre góllal büntették, és 7-2-es szériájuk végén már ők álltak jobban néggyel (18-22). Innen már nem volt visszaút a házigazdák számára, bár a legvégéig szorossá tudták tenni az állást, a Szeged végül taktikus játékkal 27-24-re győzött.
 
A hazaiaknál Sindre Heldal hét, a vendégeknél Sebastian Frimmel hat, Bánhidi Bence öt góllal zárt. A norvégok mindkét kapusa hat, a túloldalon Mikler Roland 13 lövést védett.
 
A két csapat ötödik egymás elleni BL-mérkőzésén a Szeged egy vereség mellett negyedszer nyert.
 
A hat győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel álló Telekom Veszprém csütörtökön a lengyel Lomza Vive Kielcét fogadja, a nyolc sikerrel, két döntetlennel és három vereséggel álló Szeged pedig jövő csütörtökön a francia Montpellier-t fogadja a BL csoportkörében.
 
Eredmény, csoportkör, 13. forduló, A csoport: Elverum HB (norvég)-Pick Szeged 24-27 (12-13)
lövések/gólok: 45/24, illetve 41/27
gólok hétméteresből: 3/1, illetve 2/2
kiállítások: 6, illetve 10 perc
 
Forrás: MTI
Kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner