Hírek / Kultúra

Film készül a PlayStation exkluzív horrorjátékából, az Until Dawn-ból

Január 18. 07:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A videojátékok iránti érdeklődés növekedésének egyik legnagyobb nyertese a Sony - írja a GSPlus.
 
A PlayStation gyártója abban a kényelmes helyzetben találta magát, hogy egyrészt egy csupa értékes franchise-on csücsül, másrészt produkciós cégei és filmstúdiói révén akár egyedül is képes mozivászonra vinni vagy tévéképernyőre átültetni azokat. Nincs rászorulva arra, hogy másokkal társuljon, de nem is határolódik el ettől. A Gran Turismo filmet így hozta tető alá, a The Last of Us sorozat kedvéért viszont már az HBO-val fogott össze, míg a Twisted Metal szériába a Universal Picturest is bevonta.
 
A The Hollywood Reporter által leleplezett Until Dawn adaptációt újfent házon belül valósítja meg a Sony, méghozzá két saját érdekeltsége, a Screen Games és a PlayStation Productions koprodukciójában. A Supermassive Games interaktív horrordrámájából táplálkozó, R-besorolású filmet David F. Sandberg (Annabelle 2. - A teremtés, Shazam!) rendezi majd Gary Dauberman (Az, Annabelle, Az apáca) forgatókönyve alapján.
Tekintve, hogy a 2015-ben PlayStation 4-re kiadott Until Dawnban egy sor ismert színész játszott (Rami Malek, Hayden Panettiere, Peter Stormare stb.), kézenfekvő megoldás lenne visszahozni őket az adaptációban, de egyelőre nem tudni, hogy ez is szerepel-e a Sony tervei között.
 
Forrás: gsplus.hu
Kép: CNET


next 5

A mi világunk

Hírek