Hírek / Kultúra

Film készül Michael J. Fox életéről

2022. április 29. 07:45 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A 80-as és 90-es évek egyik meghatározó filmsztárjáról készült dokumentumfilmet az Apple TV+-on láthatjuk majd - írja a gamestar.
 
Ahogyan az a Netflix dokusorozatából (Meghatározó filmek a múltból) is kiderült, eredetileg nem is Michael J. Foxot választották ki Marty McFly szerepére, azonban a sors mégis úgy hozta, hogy neki kellett beugrania tüzet oltani, a többi pedig már történelem.
 
A fiatal és tehetséges színész aztán olyan családi filmekben találta magát a Vissza a jövőbe folytatások mellett, mint a Doc Hollywood, a Szenzációs recepciós és A pénz boldogít, szinkronizált is sokat (Úton hazafelé, Stuart Little, Atlantisz: Az elveszett birodalom), azonban 1998-ban Fox nyilvánosságra hozta, hogy hét évvel korábban Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála. Ezt követően a gyógymód megtalálásának szószólója lett és 2000-ben megalapította a Michael J. Fox Alapítványt, hogy segítse a kutatásokat. 
 
Bár ez a rövid összefoglaló nem fedi le a színész teljes eddigi életpályáját, már ennyiből is leszűrhető, hogy van miről mesélni, amit egy most bejelentett projekt meg is fog tenni. Az Apple Original Films ugyanis megszerezte a Michael J. Foxról szóló nem fikciós játékfilm jogait.
 
A dokumentumfilm Fox színészi karrierje mellett a Parkinson-kór diagnózisát és az ezzel kapcsolatos orvosi kutatások támogatását is bemutatja majd. Az egyelőre cím nélküli alkotás jelenleg New Yorkban, Los Angelesben és Vancouverben készül, a rendezője az Oscar-díjas Davis Guggenheim. Guggenheim olyan dokumentumfilmeket készített idáig, mint a Kellemetlen igazság és a Supermanre várva: Az amerikai közoktatás hibái, előbbiért kapta meg az Akadémiától az aranyszobrot. 
 
A dokumentumfilm az Apple streamingszolgáltatására, az Apple TV+-ra fog felkerülni, és a készítők ígéretei szerint olyan pillanatokat is bemutat majd Fox magánéletéből és pályafutásából, amiket eddig még soha senki sem látott, mindezt a színész családjának bevonásával. A projekten többek között Lauren Powell Jobs, Steve Jobs özvegye is dolgozik executive producerként. 
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: femina.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner