Hírek / Kultúra

Címkék

#mozi #film #horror

Folytatást kaphat John Carpenter filmje, A dolod

2023. június 2. 08:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Kurt Russell - és a megannyi videojátékhoz a hangját kölcsönző Keith David - pályájának is meglehetősen ikonikus alkotása az 1982-es The Thing, azaz A dolog, amelyet az olyan, szintén kultfilmeket jegyző John Carpenter rendezett, mint a Halloween vagy a Menekülés New Yorkból.
 
A most 75 éves filmes már jó ideje csak a különféle Halloween-újrák, rövidfilmek írójaként, illetve pár videoklip rendezőjeként aktív, nemrég azonban, mintha kicsit elszólta volna magát A dolog lehetséges folytatásával kapcsolatban.
 
Carpenter ugyanis nemrég a Texas Frightmare Weekend nevű horrorfesztivál vendégeként kottyantott el egy mondatot, ami alapján az eredeti mű rajongói egy emberként kaphattak a szívükhöz, igaz, valaki a lelkesedés, míg mások az iszonyat miatt.
 
Titoktartási fogadalmat tettem, mert...oké, szóval, mert, ugyan nem biztos, de lehet, hogy elkészül A dolog 2
 
- mondta Carpenter az egyik panelbeszélgetést követő szekcióban, amikor a jelenlévők kérdéseire válaszolt.
 
Az eredeti mű rajongói szerint ugyanis az 1982-es alkotás úgy tökéletes, ahogy van, éppen ezért nem kellene megbolygatni a múltat.
 
Ennek ellenére nem elképzelhetetlen a dolog, különösen, hogy 2002-ben elkészült egy videojáték - amelyben maga Carpenter is feltűnik - ami az eredeti film folytatásának tekinthető, így tehát az alapanyag végülis megvolna a mozis újrázáshoz. Annak idején nem is teljesített rosszul, a Metacriticen például 78 pontot ért el, emellett remekül játszott a bizonytalanság érzésével, ami az eredeti filmnek is fontos eleme volt. Érdekesség, hogy már 2020-ban is felmerült A dolog folytatása, az a projekt azonban - feltehetően a koronavírus miatt is - elhervadhatott, de lehet, hogy a mostani hír annak a jele, hogy most próbálnak új életet lehelni a produkcióba.
 
Sokan azért joggal tartanak tőle, hogy egy mostani folytatás valószínűleg nem sikerülne túl jól, ami pedig még ennél is rosszabb, hogy helyrehozhatatlan károkat okozna az 1982-es klasszikusnak.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: IMDb

Címkék

#mozi #film #horror


next 5

A mi világunk

Hírek