Hírek / Közélet

Fordulópont jöhet a Jobbik ügyeiben indult nyomozásban

2019. január 4. 10:45 Közélet | Szerző: CzabarkaJanos

Ma hallgatja meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Kisberk Szabolcsot, az N1TV volt főszerkesztőjét a Jobbik tisztázatlan pénzmozgá­sainak ügyében indult nyomozás keretében – írja a Magyar Hírlap.

Kisberk korábban arról számolt be, hogy a választások előtt feltű­nően nagy készpénzforgalom volt a Jobbiknál, és a párthoz köthető N1TV-hez is mil­liós nagyságrendű ismeretlen eredetű készpénz érkezett. Ezt azután hozta nyilvánosságra, hogy a Jobbik volt szekszárdi vezetője, Szabó Balázs a hatóságokhoz fordult, mert állítása szerint a Jobbik pártigazgatója a regionális igazgatókkal küldött nagy mennyiségű, ismeretlen eredetű pénzt a választókerületekhez, amit a tagoknak kellett befizetniük a párt számlájára.

Az N1TV pénzeinek ügyében a közérdekű feljelentéseiről ismert Tényi István csalás gyanúja miatt tett feljelentést, a két ügyet pedig egyesítették a NAV döntése nyomán pedig nyomozás indult. Kisberk jelezte, számos, az ügyet érintő információval és konkrét bizonyítékkal rendelkezik arról, hogy mikor és mennyi pénzt kapott az N1TV a Jobbik vezetésétől. A lapnak korábban elmondta, hogy 2017 szeptemberétől tavaly májusig hetente több százezer forintot kaptak a pártközpontból, ebből kellett fizetniük a gépjárművek üzemanyagát, a fizetéseken felüli juttatásokat, béremeléseket és az infrastrukturális beszerzéseket is.

Megjegyezte, a televízió bankszámlájának adatai alapján egyértelműen látszik a különbség a kampány idején, valamint az ezt megelőző és követő időszakokban történt pénzforgalom között.


next 5

A mi világunk

Hírek