Hírek / Kultúra

Gina Caranót kirúgták a Star Wars projektekből

2021. február 12. 07:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A Lucasfilm közleményben tudatta a messzi messzi galaxis rajongóival, hogy a The Mandalorian sorozat első két évadában Cara Dune-t alakító Gina Carano immár nem áll szerződésben a stúdióval, és a jövőben sem szeretnének vele dolgozni. Kijelenthetjük tehát a száraz tényeket: Gina Caranót egészen egyszerűen kirúgták, és azt is tudni lehet, hogy miért.
 
Carano körül korábban is forró volt a levegő a közösségi médiában, a színésznő több megosztó poszttal is borzolta a kedélyeket. Bizonyos Tweetjei miatt már tavaly novemberben ki akarták rúgatni egyesek a színésznőt, de akkor a Lucasfilm még nem érezte úgy, hogy meg kell lépniük Carano menesztését - az ominózus bejegyzésekben a színésznő kritikus hangot ütött meg a maszkviselés fontosságával kapcsolatban, megkérdőjelezte az amerikai választások hitelességét, és transzneműeken viccelődött. 
 
A Lucasfilm elég egyértelművé tette, hogy elfogadhatatlannak tartják Carano közösségi médiás tevékenységét, melyekben a színésznő szerintük kulturális és vallási identitásuk alapján becsmérelte az embereket. Sejteni lehet, hogy mi volt az a bejegyzés, ami kiváltotta Carano menesztését: több problémás posztját figyelmen kívül hagyta a stúdió, nemrég viszont megszületett az alábbi pár sor, amit publikálása után nem sokkal már töröltek is.
 
Így szólt Gina Carano posztja, amelyet a színésznő nem maga írt, hanem egy másik Instagram-oldalról osztott meg:
 
"A zsidókat az utcákon verték, nem a náci katonák, hanem a szomszédaik, még a gyerekek is. Mivel a történelmet megszerkesztették, a mai emberek többsége nem veszi észre, hogy ahhoz, hogy a náci katonák könnyedén a zsidók ezreit gyűjthessék össze, a kormánynak először saját szomszédaikat kellett rávenni arra, hogy gyűlöljék őket egyszerűen a zsidóságuk miatt. Miben különbözik ez attól, ha valakit gyűlölnek a politikai nézetei miatt?"
 
Azt egyelőre nem tudni, hogy Carano karaktere, Cara Dune is búcsút intette-e ezzel a Star Wars világának, vagy esetleg valamiféle újracastingoláson gondolkodik a Disney és a Lucasfilm.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: syfy.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner