Hírek / Kultúra

Guillermo del Toro a Netflixre hozná el Cthulhut

2021. december 5. 07:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A rendező már számos alkalommal próbálta megvalósítani az álmát, most a legnépszerűbb streamingszolgáltatóval jöhet össze - írja a Gamestar.
 
Az Oscar-díjas mexikói rendező, Guillermo del Toro olyan filmekkel ajándékozta meg a filmrajongókat, mint a Pokolfajzat, A faun labirintusa, a Penge 2, a Tűzgyűrű, a Bíborhegy vagy éppen A víz érintése, jelenleg pedig az igazi sztárgárdát felvonultató Rémálmok sikátora című alkotásának bemutatására vár, de van egy szerelemprojektje, amit már régóta próbál összehozni.
 
Ez Howard Phillips Lovecraft egyik legismertebb horrornovellája, Az őrület hegyei, amely eredeti nyelven 1936-ban jelent meg (magyar kiadásban viszont csak 1995-ben). 
 
A Cthulhu mítoszt erősítő alkotást Del Toro már közel húsz éve próbálja tető alá hozni: 2006-ban írta meg hozzá a forgatókönyvet Matthew Robbins bevonásával, és 2010-ben jelentették be, hogy Tom Cruise főszereplésével, James Cameron produceri támogatásával és 3D-ben valósulhat meg a produkció, azonban a rendező R-kategóriás besoroláshoz való ragaszkodása és a Prometheusszal kapcsolatos hasonlóságok miatt meghiúsult a terv. Bár  Del Toro azóta sem mondott le róla, azonban nem történt semmilyen előrelépés az ügyben, egészen mostanáig. 
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: Steam


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner