Hírek / Közélet

Gulyás Gergely előzetesen már válaszolt Brüsszel levelére

2022. április 28. 07:15 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A kormány megkapta Brüsszelből a kondicionalitási levelet, amelyről holnap részletes véleményt is közöl a kormányinfón – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban. Hozzátette: a vörös vonalat képező ügyekben nem tudunk engedni, a gyermekek védelme elsődleges fontosságú, az országnak ki kell maradnia a háborúból.

 

 

A kormány megkapta Brüsszelből a kondicionalitási levelet nyilatkozta Gulyás Gergely, hangsúlyozva, hogy ezzel kapcsolatosan ma csak azt az álláspontunkat tudja rögzíteni, hogy a magyar választópolgárok április 3-án világos döntést hoztak.
 
„Világos döntést hoztak arról, hogy az országnak ki kell maradnia a háborúból. Arról is, hogy nem a magyar embereknek és nem a magyar emberekkel kell megfizettetni a háború árát, és arról is, hogy a gyermekek védelme bármilyen szexuális propagandával szemben az elsődleges fontosságú” – hívta fel a figyelmet.
 
Gulyás Gergely kifejtette, hogy a kormánynak „ezek vörös vonalak, ezekben a kérdésekben nem tud engedni”. A miniszter közölte, hogy át fogják tanulmányozni a levelet, és holnap részletes véleményt mondanak a kormányinfón azzal kapcsolatosan, hogy „mi az, ami ezen túlmenően, hiszen ezek nem lehetnek vita tárgyai, kompromisszum része lehet, és mi az, ami nem”.
 
A Miniszterelnökséget vezető miniszter azután tette közzé videoüzenetét, hogy az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: facebook.com/gergely.gulyas.585


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner