Hírek / Sport

Győzelemmel búcsúztatta az újszegedi sportcsarnokot a BL-ben a Pick Szeged

2021. november 19. 06:30 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A Pick Szeged 34-31-re legyőzte az északmacedón Vardar Szkopje csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, csütörtökön.
 
Negyvennégy év alatt ez volt a magyar együttes 157., egyben utolsó nemzetközi mérkőzése az újszegedi Városi Sportcsarnokban, ugyanis december 9-én már az új multifunkcionális csarnokban fogadja a német THW Kiel csapatát.
 
Dean Bombac vezérletével jól kezdtek a szegediek, 6-3-ra elléptek, ám a kétszeres BL-győztes Vardar gyors gólokkal tartotta magát. A 18. percben a Vardar orosz játékosa, Timur Gyibirov megszerezte ezredik gólját a BL-ben, Kiril Lazarov, Nikola Karabatic és Momir Ilic után ő a negyedik, aki elérte ezt a számot.
 
A magyar bajnoki címvédő többször is vezetett három-négy góllal, ám a védekezése nem működött megfelelően, ezért az immár hosszú támadásokat vezető ellenfele rendre felzárkózott, sőt a 25. percben egyenlítenie is sikerült. A változatos játékot hozó hajrában ismét a Szeged játszott hatékonyabban, és a szünetben két találattal vezetett.
 
A második felvonás első fele sem hozott változást, a hazaiak rendre elléptek, de nem tudtak lendületben maradni, így az ismét gyors támadásokat vezető északmacedónok egyenlítettek. Az eredetileg balszélső poszton játszó Gyibirov szinte minden poszton remekelt, de a 49. percben visszaállt a négygólos hazai előny. A folytatásban ismét közelebb kerültek a vendégek, ám Mikler Roland bravúros védéseire alapozva az egyre jobban védekező Szeged biztosította győzelmét.
 
A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak osztrák balszélsője, Sebastian Frimmel volt kilenc góllal, Kent Robin Tönnesen nyolcszor talált be. A túloldalon Gyibirov hét góllal zárt. A Vardar kapusa, Martin Tomovszki 13, a szegedi Mikler Roland kilenc védést mutatott be.
 
A két csapat 13. egymás elleni tétmeccsén két döntetlen és hat északmacedón siker mellett a szegediek ötödször győztek.
 
A négy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló Pick Szeged egy hét múlva a Vardar otthonába látogat, a négy sikerrel és három vereséggel rendelkező Telekom Veszprém pedig szintén jövő csütörtökön az ukrán Motor Zaporizzsját fogadja.
 
Eredmény, csoportkör, 7. forduló, A csoport:
Pick Szeged-Vardar Szkopje (északmacedón) 34-31 (17-15)
lövések/gólok: 51/34, illetve 46/31
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/3
kiállítások: 8, illetve 8 perc
 
szerdán játszották:
B csoport: Motor Zaporizzsja (ukrán)-Telekom Veszprém 29-27 (14-12)
 
Forás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner