Hírek / Közélet

Gyűjtést indít a Fidesz Vásárhelyen és Makón a Kárpátalján élőknek

Február 28. 12:37 Közélet | Szerző: Megyeri József

Gyűjtést indít a Fidesz Vásárhelyen és Makón az orosz-ukrán háború miatt a Kárpátalján élők megsegítéséért. A felajánlásokat hétköznaponként reggel 8 és este 7 óra között lehet leadni a párt helyi irodáiban. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón elmondta, pártállástól függetlenül várják az adományokat a lakosoktól. Az első szállítmányt pénteken juttatják el Kárpátaljára.

„Az első célunk Aknaszlatina, Hódmezővásárhely régi testvértelepülése, ahol részben segítségre szorulnak azok, akik ott élnek magyarként, valamint Ukrajna kijevi régiójából is folyamatosan érkeznek oda ukrán menekültek. Ők Kárpátalján várakoznak arra, hogy mi fog történni az országuk más részén, romlik vagy javul a helyzet, mielőtt tovább indulnak nyugatnak” – tette hozzá Lázár János.

Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztálkodási és fertőtlenítőszereket, takarókat, hálózsákokat és plédeket várnak a Fidesz által indított adománygyűjtésre – ismertette Grezsa István. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hozzátette, minden felajánlás jó helyre kerül.

„Kifejezetten kérjük az adományozókat, hogy ruhát ne hozzanak, mert arra most nincs szükség és logisztikai szempontból is nagy gondot okozna. A tartós élelmiszer és tisztálkodási szerek viszont annál fontosabbak. Gondoskodni fogunk arról, hogy a megfelelő helyre jussanak el” – hangsúlyozta Grezsa István.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner