Hírek / Egyéb/Archív

Ha igazán különleges vendégvárót készítenél, itt egy tuti recept!

2021. december 6. 07:05 Egyéb/Archív | Szerző: Dudás Róbert

Estére áthívtad a barátokat és nem tudod milyen finomsággal szolgálhatnál nekik? A chipset, pogácsát és a ropit unjátok már? Íme egy egyszerű recept. Grissini házilag, fűszervajas mártással és zöldség mártogatókkal.

Nem kellenek hozzá különleges alapanyagok, mégis igazán különleges sóssággal tudod meglepni őket. Erre remekül csúszik bármelyik ital. De egyre vigyázz! Legalább három adaggal többet készíts, mert annyira finom, hogy meglásd gyorsan elfogy. Persze az sem utolsó móka, ha a barátnőkkel a borozgatás mellett gyúrtok még egy kis grissinit. Legalább ők is megtanulhatják a receptet.

A grissini hozzávalói:
25-30 gramm élesztő,
150 ml tej,
200 ml víz,
1 teáskanálnyi só,
1 teáskanálnyi cukor,
szárított rozmaring,
szárított bazsalikom,
szárított oregánó,
koriander (ízlés szerint),
só,
bors.

Elkészítése:
Keverjük össze a tejet, az élesztőt és szórjunk bele a csipetnyi cukrot.
A lisztet keverjük össze a vízzel és egy csipet sóval.
Öntsük hozzá az élesztős tejet, szórjuk meg rozmaringgal, bazsalikommal, oregánóval, sóval borssal és esetleg egy kis korianderrel. A grissini akkor a legjobb, ha nagyon fűszeres.
Az egészet gyúrjuk tésztává.
Hagyjuk pihenni a tésztát körülbelül 30 percig.
Ezután nyújtsuk ki és egy éles késsel vágjuk fel hosszú vékony csíkokra.
Ezeket addig göngyölgessük a tenyerünkbe, amíg pálcika alakúvá nem sodródnak.
Helyezzük a grissiniket sütőpapírral borított tepsibe és 200 fokon nagyjából 20 percig süssük őket aranybarnára.

Hozzávalók a fűszervajas mártáshoz:
4 gerezd fokhagyma,
2 szál petrezselyem,
2 szál metélőhagyma,
1 csokor bazsalikom,
200 gramm vaj,
só,
bors,
chili por,
ubirka,
kaliforniai paprika,
répa.

Elkészítése:
A fokhagymát pépesítsük.
Aprítsunk fel a petrezselymet, a metélőhagymát és a friss bazsalikomot.
Keverjük össze a zöld fűszereket és a fokhagymapépet a vajjal.
Ezután sózzuk, borsozzuk, esetleg meghinthetjük egy kis chili paprikával is.
Tegyük a hűtőszekrénybe 10 percre, hogy összeálljanak az ízek.
Utolsó lépéskét vágjuk fel hosszú csíkokra az uborkát, kaliforniai paprikát és a répát, amelyet rakjunk üvegpoharakba. A zöldségek ugyanis enyhítik a grissini erősen fűszeres és sós ízét, így a fűszervajas mártáshoz is nagyon jól passzolnak.


Forrás: ridikul.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek