Hírek / Közélet

„Ha összefogunk, semmi sem lehetetlen”

Március 14. 20:16 Közélet

Csütörtök délután a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt hódmezővásárhelyi szervezetei emlékeztek meg a márciusi hősökről.

A Kossuth téri megemlékezésen beszédet mondott Dr. Grezsa István települési képviselő, miniszteri biztos, aki beszédében kiemelte, hogy 1848-49 üzenete sokrétű, de leginkább azt ajánlja a polgárok figyelmébe, hogy összefogással semmi sem lehetetlen.

„1848 márciusának hősei azokért az értékekért küzdöttek, amiket ma természetesnek veszünk, ezért sokszor el is felejtjük, hogy ezek nem maguktól értetődőek. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy bár a kommunizmus pusztítását magunk mögött hagytuk, de utódaik, a nihillisták, - magukat progresszíveknek nevezik – ma is itt járnak közöttünk. Ha a hatalom közelébe jutnának, építés helyett csak rombolnának.

A képviselő a vásárhelyi eseményekre is kitért. „Hosszú úton jutottunk el Kossuth híres vásárhelyi toborzó beszédétől polgármesterünk zavart keltő média akcióiig. Az előttünk álló év tétje az, hogy visszatalálunk-e a fejlődés és a gyarapodás útjára, vagy maradunk ott, ahol február óta vagyunk, és míg megyeszékhelyeink modern városokká válnak, addig mi színes, összetákolt buszmegállókkal hívjuk fel magunkra a médiafigyelmet. Hódmezővásárhelynek olyan városvezetőre van szüksége, aki nem megosztja, hanem egyesíti erőinket. Olyan polgármestert kell ősszel választanunk, aki tudja, hogy mi a kötelessége. Olyan embert, aki nem a zavaros téveszmék utazó nagykövete Kübekházától Londonig, hanem egy élhető, 21. századi település felépítésének elkötelezettje.” – hangzott a beszédben.

A képviselő kiemelte: „1848-49 üzenete sokrétű és összetett. A legfontosabb, hogy ha összefogunk, semmi sem lehetetlen.”

A megemlékezésen mintegy 500 fő vett részt, köztük Lázár János, országgyűlési képviselő és családja.


next 5

A mi világunk

Hírek