Hírek / Közlekedés és kék hírek

Hajójáratokkal is lehet utazni az atlétikai világbajnokság helyszínére

2023. augusztus 14. 07:30 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

Látványos, kényelmes és élménydús formában, a Batthyány térről induló hajókkal is utazhatnak a nézők a jövő szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság helyszínére.
 
Németh Balázs, az eseményt szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a vasárnap délelőtti, hajón megtartott sajtótájékoztatón kiemelte: a MAHART a szervezőbizottsággal együttműködve a vb összes versenynapján üzemeltet majd hajójáratokat a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között, ahonnan rövid sétával elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ bejárata. A menetidő mindössze 15 perc.
 
A vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy azért is fontos a hajóközlekedés, mert a világbajnokság helyszíne közelében rendkívül korlátozottak lesznek a parkolási lehetőségek.
 
„Ez egy zöld világbajnokság lesz, ezért nem szerettük volna a parkolók építése miatt lebetonozni a Duna-partot” – jelentette ki Németh Balázs, aki inkább a közösségi közlekedést ajánlja a nézőknek.
 
Mint elhangzott, a versenynapokon a versenyek időszakához igazodva közlekednek majd a járatok. Az egyetlen kivétel augusztus 20-án este lesz, mert akkor a tűzijáték miatt biztonsági okokból nem járnak a hajók. A megnyitó napján már reggel 8-kor indul az első járat a délelőtti versenyekre. A 18 órakor kezdődő megnyitóra és az esti programokra készülők 16.30-tól szállhatnak fel az első hajóra a Batthyány téren.
 
A járatok általában 30-40 percenként követik majd egymást, de ha nagyobb lesz az igény, sűrítik a menetrendet.
 
A hajójegy ára 1500 forint, amivel egy adott napon korlátlan számban lehet utazni a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között. A hajójáratokról bővebb információt ide kattintva találhat.
 
A szervezők arra is emlékeztetnek, hogy autó nélkül is érdemes Budapestre utazni, mert a MÁV-Volán-csoport kedvezményes, oda-vissza összesen 2023 forintba kerülő jegyeket kínál az atlétikai vb idejére.
 
Forrás: MTI
Kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek