Hírek / Sport

Hajrá, magyarok!

2022. január 18. 07:15 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Felállt a padlóról a csapat, de ma is győzni kell, hogy legyen esély a továbbjutásra a kézilabda-EB-n.
 
Forró szívre és hideg fejre lesz ma szüksége férfi kézilabdásainknak ahhoz, hogy kivívják a továbbjutást a részben hazai rendezésű kézilabda-Európa-bajnokságon. A magyar válogatott múlt csütörtökön 31–28-ra kikapott Hollandiától, vasárnap viszont nagy bravúrral 31–30-ra legyőzte Portugáliát, továbbjutása így a kedden 18 órakor kezdődő, Izland elleni találkozón dől el.
 
A magyarok számára nem indult biztatóan a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság, múlt csütörtökön ugyanis 31–28-ra kikaptak Hollandiától. A hideg zuhany azonban jót tett a csapatnak, hiszen vasárnap 31–30-ra legyőzte Portugáliát, így még továbbjuthat csoportjából, ehhez azonban a lehető legjobb eredményre lesz szüksége a kimondottan ihletett formában kézilabdázó Izland ellen, amely eddigi mindkét meccsét megnyerte.
 
„Átszámoltuk mindegyik forgatókönyvet. Tudjuk, ha minél több góllal nyerünk, annál jobb, ezért elsősorban saját magunkra kell figyelnünk, nem a másik meccsre” – mondta a hazai csapat irányítója, Lékai Máté.
 
Az izlandiak mindkét eddigi meccsét láttuk, és mivel nagyon gyors csapatról van szó, a sokkal gyorsabban kell visszarendeződnünk, mint a portugálok ellen. Fontosak lesznek támadásban az egy-egy elleni szituációk, a két kiváló kapusukból pedig alaposan fel kell készülni – tette hozzá.
 
A Telekom Veszprém játékosa ismét leszögezte: a magyaroknak szélesebben kell játszaniuk, vagyis többet kell foglalkoztatniuk a szélsőiket, mert hosszú távon nem kifizetődő, ha csak középen erőltetik a támadásaikat. Lékai bízik benne, hogy a csapat kedden nem kezd olyan rosszul, mint az első két csoportmeccsén, illetve két évvel ezelőtt az Izland elleni összecsapáson.
 
Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner