Hírek / Kultúra

Hamarosan eltűnik a Netflixről a szolgáltató egyik első saját gyártású sorozata

2022. szeptember 24. 06:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Az utóbbi időben főleg az HBO Max kapcsán hallhattunk hírt a jegelt és eltávolított néznivalókról, pedig a Netflixnél is folyamatos a kaszálás (pl. Resident Evil) és bizony a licencek is lejárnak egyszer, megújításra pedig nem mindig van lehetőség, főleg ha a lekerülő tartalom az egyik versenytárs streaming szolgáltatását fogja erősíteni (elég csak a Daredevil-féle Marvel-sorozatokra gondolni) - írja a GameStar. Ezúttal viszont az a furcsa helyzet állt elő, hogy egy saját gyártású sorozattól kell búcsút venniük hamarosan a Netflix előfizetőinek.
 
A peches széria nem más, mint a Hemlock Grove című fantasy horror, amely 2013 és 2015 között három évadot, összesen 33 epizódot ért meg. A Pennsylvaniában játszódó sorozat közzéppontjában a címadó város áll, amely bővelkedik rejtélyekben és természetfeletti dolgokban egyaránt. A gazdag Godfrey család örököse, Roman összebarátkozik a város új jövevényével, Peter Rumancekkel, ketten pedig együtt próbálják felderíteni a közelmúltban elkövetett brutális gyilkosságok ügyét, miközben a saját sötét titkaikat is rejtegetik.
 
A Brian McGreevy azonos című regénye alapján készült produkció Eli Roth (Kabinláz, Motel) produceri támogatásával jött létre, és olyan színészeket vonultatott fel, mint Bill Skarsgard (Az 1-2, Örökkévalók), Famke Janssen (Aranyszem, X-Men filmek), Dougray Scott (Mission: Impossible 2, Hitman - A bérgyilkos) és Joel de la Fuente (Az ember a fellegvárban, Különleges ügyosztály). A Hemlock Grove volt a Netflix első saját gyártású streaming sorozata, amelyet Emmy-díjra jelöltek 2013-ban, szóval több szempontból is van jelentősége a vállalat számára.
 
Október 22-én azonban le fog kerülni a platformról a sorozat mindhárom évada, ám a döntés okát egyelőre nem tudni.
 
Forrás és kép: gamestar.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner