Hírek / Kultúra

Hamarosan Magyarországon forgat Angelina Jolie

2023. október 6. 07:15 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A kedvező feltételeknek, a tapasztalt szakembereknek és a bármivé átlényegülni tudó helyszíneknek (megszámolni se tudjuk, hogy Budapest hányszor "játszott" már el valamilyen külföldi várost) köszönhetően Magyarország kedvelt célpontja a stáboknak, a hollywoodi sztárok lényegében egymás nyomába fekszenek a hotelszobák ágyain - írja a GameStar. Az elmúlt hónapokban többek között forgatott itt Dave Bautista, Mads Mikkelsen, Benedict Cumberbatch, Adrien Brody, Paul Rudd és Jenna Ortega is.
 
A 2023-as listához hamarosan felírhatunk még egy nevet,  az Oscar-díjas Angelina Jolie-ét, a Blikk értesülései szerint ugyanis a világhírű színésznő napokon belül Budapestre utazik. 
 
Úgy tudni, hogy Jolie nagyjából három hónapig tartózkodik majd a magyar fővárosban, hogy a nagyszerű operaénekes, a világszerte ismert Maria Callas életéről szóló film főszerepét eljátszhassa. A forgatásra a Magyar Állami Operaházban kerülhet sor, az Operaház pedig meg is erősítette a Blikknek, hogy a film készítői valóban megkeresték az intézményt, de nem adhatnak további tájékoztatást.
 
A színésznő állítólag csak a legkisebb gyermekeit, a 17 éves Shiloh-t és a 15 éves ikreket, Vivienne-t és Knoxot hozza magával. Jolie utoljára 2010 őszén dolgozott hazánkban, akkor A vér és méz földje című filmjét rendezte, később csak korábbi férjét, Brad Pittet kísérte el a Z világháború miatt.
 
A Maria címen futó projekt rendezője az a Pablo Larraín, aki eddigi pályafutása során már több történelmi személyről is készített filmet: a Jackie-ben Natalia Portman játszotta Jacqueline Kennedy-t, a Spencerben Kristen Stewart keltette életre Dianát, a Nerudában Luis Gnecco bújt Pablo Neruda bőrébe, a nemrég bemutatott A grófban pedig Augusto Pinochetből faragott vámpírt. 
 
Forrás: gsplus.hu
Kép: wall.alphacoders.com


next 5

A mi világunk

Hírek